malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:15 Elazığ’da beton mikseri ile traktör çarpıştı: 1 yaralı00:15 Kaza yapan sürücü başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı00:14 Elazığ’da düğün salonunda bıçaklı kavga: 4 yaralı00:13 İsmail Akbay anısına Tirilye’de bilim buluşması00:07 CHP Genel Başkanı Özel: "Bu işe bulaşan bütün hastanelere Salı günü Meclis’...00:06 İsrail, Hamas lideri Sinwar’ın ailesiyle tünelde yürüdüğü görüntüleri payla...23:52 MHP’li Özdemir: "Vatanımızda gözünüz varsa size bu toprakların altını vaat...23:52 Otomobilin çarpıp kaçtığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti23:47 Reyap Hastanesi’ndeki hastalar kamu hastanelerine sevk edildi23:47 Virajı alamayan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti23:45 Siverek-Karacadağ karayolunda tır yangını23:43 Isparta’da korkutan yangın: 5 katlı eğlence merkezi alev alev yandı23:41 ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü23:40 Düğünden dönen aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı23:38 Ertuğrul Sağlam: “Rakibi eksik yakaladık ama pozisyona çeviremedik”23:38 "Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen TRG Hospitalist Hastanesi’ndeki...23:37 Yüksekova’da karı-koca asansör boşluğuna düştü: 1 ölü, 1 yaralı23:35 Eylem Tok davasında Savcı Kearney: “Tok’un Türkiye’de yargılanmak üzere iad...23:08 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Manisa Basket: 67 - Aliağa Petkim: 7423:03 Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı
Yaşam 01 Şubat 2024 - 14:19 Yorum: 0

Kapalı ortamlarda hava kalitesi arttırılacak

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle iç ortamlardaki hava kirliliğinin nedenleri araştırılarak hava kalitesini artırmaya yönelik çözümler sunulacak.Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve...

Kapalı ortamlarda hava kalitesi arttırılacak

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle iç ortamlardaki hava kirliliğinin nedenleri araştırılarak hava kalitesini artırmaya yönelik çözümler sunulacak.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Güneş’in yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. “İç Ortam Havası Mikrobiyolojik Kirliliğinin Ortak Kullanılan Alanlarda Araştırılması” başlıklı proje ile kapalı ortamlardaki hava kirliliğinin sebepleri üzerine çeşitli araştırmalar yapılacak. BARÜ Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Çolaklar’ın da araştırmacı olarak katkı sağlayacağı çalışmalarla iç ortam hava kalitesinin artırılmasına yönelik çözümler sunulması hedefleniyor. Kapalı alanlardaki hava kalitesinin bozulmasına neden olan faktörlerin tespitine yönelik önemli çıktılar elde edebileceklerini kaydeden Güneş, “Farklı iç ortamlarda hava kirliliğine neden olan etmenler üzerine gerçekleştireceğimiz araştırma kapsamında farklı mikrobiyolojik örnekleme yönteminden yararlanacağız. Bu yöntemlerle hava kalitesini ve insan sağlığını etkileyen mikrobiyolojik kirliliğin farklı iç ortamlardaki değişimini araştıracağız. 12 ay boyunca devam edecek çalışmalarda, ayrıca gaz ve partikül fazda bulunan diğer hava kalitesi parametrelerinin ölçümünü de yaparak bunların iç ortam hava kalitesi üzerindeki etkilerini değerlendireceğiz. Yapılan mikrobiyolojik analizler sonucunda elde edilecek verilerle hava kalitesini artırmaya yönelik çözümler geliştirmeye çalışacağız” diye konuştu. Yapılacak çalışmanın önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise, "Tüm bileşenlerimizle birlikte sürdürülebilir bir gelecek için bilim ve teknoloji temelli projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu noktada günümüzün en temel sorunlardan biri haline gelen hava kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmaların gündemimizde daha fazla yer alması ve gelişen teknolojiden yararlanarak çeşitli çözüm yolları bulunmasını oldukça önemli buluyorum. Hava kalitesini artırmaya yönelik önemli çıktılar elde edecekleri projeleri dolayısıyla Doç. Dr. Gülten Güneş ile Doç. Dr. Huriye Çolaklar’ı tebrik ediyorum. Yarınlarımıza değer atma hedefiyle sürdürdüğümüz gayretlere sundukları katkı için Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri daha iyiye ulaşma noktasında motive ederek destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve bilim temelli kalkınma anlayışıyla bizleri teşvik eden yaklaşımları için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’a da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri