Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Kültür 16 Aralık 2023 - 16:27 Yorum: 0

İz Bırakanlar Müzesi minik ziyaretçilerini ağırladı

Mersin’de yüzlerce öğrenci, kentin geçmişine yolculuk imkânı sunan, şehrin hafızasını yaşatan, kente iz bırakmış isimleri geleceğe taşıyan İz Bırakanlar Müzesini ziyaret etti.Akdeniz Belediyesinin, Mersin Valiliğinin katkılarıyla, yok...

İz Bırakanlar Müzesi minik ziyaretçilerini ağırladı

Mersin’de yüzlerce öğrenci, kentin geçmişine yolculuk imkânı sunan, şehrin hafızasını yaşatan, kente iz bırakmış isimleri geleceğe taşıyan İz Bırakanlar Müzesini ziyaret etti.
Akdeniz Belediyesinin, Mersin Valiliğinin katkılarıyla, yok olmak üzere olan tarihi bir Mersin Evini restore edip ‘İz Bırakanlar Müzesi’ adıyla geleceğe kazandırdığı iki katlı tarihi bina ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kent merkezinde bulunan İz Bırakanlar Müzesi, bir yandan kentte bulunan farklı okullardan her gün onlarca öğrenci ve öğretmeni ağırlarken, şehir dışından Mersin’e gelen misafirlerin de ilk uğrak noktası oluyor. Mersin’in son 120 yılının yanı sıra, tarih öncesi çeşitli kayıtların da yer alıp sergilendiği müzede, Mersin’de yaşamış, şehre imzasını atmış, sporcusundan sanatçısına, tarihçisinden siyasetçisine kadar birçok değerli ismin biyografisi ve resimleri yer alıyor.
Mersin’in hafızasını saklayan İz Bırakanlar Müzesini, son olarak ilçe sınırlarında bulunan farklı okullardan yüzlerce öğrenci, öğretmenleri ile birlikte ziyaret etti. Minik öğrenciler gezide, hem yaşadıkları şehir ve şehre etki bırakmış isimler hakkında çeşitli bilgiler edinirken, arkadaşlarıyla da keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri