Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Türkiye 07 Ekim 2024 - 22:28 Yorum: 0

İstanbul’da soykırımın 1’inci yılında Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların 1. yılında Filistin’e destek vermek için Levent Metro İstasyonu’dan İsrail Konsolosluğuna yürüyüş düzenlendi.Gazze’de yaşanan soykırımın 1. yılında Filistin’e destek vermek için ‘Filistin Özgürlü...

İstanbul’da soykırımın 1’inci yılında Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların 1. yılında Filistin’e destek vermek için Levent Metro İstasyonu’dan İsrail Konsolosluğuna yürüyüş düzenlendi.
Gazze’de yaşanan soykırımın 1. yılında Filistin’e destek vermek için ‘Filistin Özgürlük Platformu’ üyeleri, Levent Metro İstasyonu’ndan İsrail Konsolosluğu’na yürüyüş gerçekleştirdi. Filistin bayrakları ve flamalarla konsolosluğa yürüyüş yapan grup, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil İsrail, katil ABD”, “Yıkılsın siyonist İsrail”, “Yaşasın küresel intifada” sloganları attı. Filistin Özgürlük Platformu adına basın açıklaması yapan Yasemen Çoban, “Bir yıl hem acı ve yıkım dolu hem de ilham verici bir direniş dönemi oldu. Bu bir yılda 76 yıldır Filistin’de gerçekten nelerin yaşandığını bir kez daha gördük. Bir süredir İsrail’in bir işgal devleti olarak soykırıma odaklanmış korsan bir yapılanma olduğu unutulmuştu. Siyonist propaganda hegemonya kurmuş ve iki devletli çözümün bir çözüm olduğu ve buna da Filistin’de direniş örgütlerinin karşı çıktığını hakim bir fikir haline getirmişti. Oysa biz yıllardır Filistin’le dayanışma örgütleyenler biliyoruz ki İsrail söz konusu olduğunda giriş cümlesi, bu devletin soykırımcı bir işgal devleti olduğu olmalıdır. Bu gerçek bir daha asla unutulmamalıdır. İsrail’in emperyalist ülkeler tarafından desteklenen yerleşimci sömürgeci mantığı son bir yılın her bir ayında, gününde ve saatinde daha da görünür hale geldi. The Independent gazetesi bugüne, 7 Ekim’e özel bir manşet attı ve şöyle yazdı: 1 sene içinde: 41 bin 870 insan öldürüldü. Ölenlerin 11 binden fazlası çocuk, 6 binden fazlası kadın. 36 hastaneden 31’i hasarlı, 70 bini ev 164 bin bina yıkıldı. Tıbbi müdahale gereken hasta 12 bin. Rejimin apartheidçi karakteri konusundaki netliğimiz Filistin halkını imha eden terör politikalarına karşı tam bir yıldır aralıksız ses çıkartmamızı da sağladı. İsrail 1948’den bu yana etnik temizlik, sürgün ve cinayet yoluyla apartheid politikaları uyguluyor ve emperyalizmin bölgedeki uç karakolu gibi çalıştı. Son bir yıldır bu şiddeti yoğunlaştırmış durumda” dedi.
Basın açıklamasının ardından eylem son buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri