Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Mart 2025 - 13:52 Yorum: 0

İran’da Çarşamba Suri kutlamalarında 19 kişi öldü, 5 bin 568 kişi yaralandı

İran’da Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan "Çarşamba Suri" kutlamalarında şu ana kadar 19 kişi öldü, 5 bin 568 kişi de yaralandı.İran’da Nevruz Bayramı öncesi Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi y...

İran’da Çarşamba Suri kutlamalarında 19 kişi öldü, 5 bin 568 kişi yaralandı

İran’da Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan "Çarşamba Suri" kutlamalarında şu ana kadar 19 kişi öldü, 5 bin 568 kişi de yaralandı.
İran’da Nevruz Bayramı öncesi Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan "Çarşamba Suri" kutlamaları yine can aldı. Ülke genelinde gerçekleştirilen kutlamalarda halk ateş yakarak üzerinden atladı, havai fişek ve maytaplarla birlikte el yapımı patlayıcılar kullandı. İran Acil Durum Merkezi Sözcüsü Babek Yektaperest, şu ana kadar 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 568 kişinin yaralandığını belirtti.
Kutlamalar öncesinde patlayıcı madde hazırlıkları sırasında 6 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Yektaperest, yaralılardan 338’inin uzuv kaybı yaşadığını, bin 557’sinin gözlerinden yaralandığını ve bin 531 kişide ciddi yanıkların meydana geldiğini ifade etti. En fazla yaralanma vakasının bin 49 kişiyle Tahran, 866 kişiyle Doğu Azerbaycan ve 620 kişiyle Batı Azerbaycan eyaletlerinde görüldüğünü belirten Yektaperest, olaylar sırasında 14 ambulansın zarar gördüğünü ve bu nedenle bazı yaralıların ambulans içinde hayatını kaybettiğini açıkladı.
İran’da Çarşamba Suri kutlamaları, her yıl çok sayıda kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden oluyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber