Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Siyaset 01 Haziran 2024 - 14:53 Yorum: 0

Irak, UNAMI’nin görevini sona erme kararını memnuniyetle karşıladı

Irak hükümeti, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI) 2025 yılında sona erme kararını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI) Irak’taki mis...

Irak, UNAMI’nin görevini sona erme kararını memnuniyetle karşıladı

Irak hükümeti, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI) 2025 yılında sona erme kararını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI) Irak’taki misyonunun 2025 yılında sona ermesi kararını aldı. Irak hükümet tarafından yapılan açıklamada, kararın memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.
Irak Hükümeti Sözcüsü Basim el-Avvadi konuya ilişkin açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi’nin oybirliğiyle alınan kararı uyarınca, BM Irak Yardım Misyonunun (UNAMI) görevinin 31 Aralık 2025 tarihinde sona ereceğini belirterek “Irak hükümeti olarak BMGK’nin bu kararını memnuniyetle karşılıyor ve takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi’ne geçen Mayıs ayında sunduğu talep üzerine böyle bir karar alındığını aktaran Irak Hükümeti Sözcüsü el-Avvadi, “Birleşmiş Milletler ve BM’ye bağlı Irak’ta faaliyet gösteren Kalkınma Programlarının sürdürülebilir işbirliği ve ortaklığı devam edecek” şeklinde konuştu.El-Avvadi, açıklamasında BMGK kararının Irak’ın bölgede sürdürebilir istikrarı, barışı ve kalkınmayı destekleyen önemli bir ülke olduğunu desteklediğine dikkat çekti.
BMGK, dün gerçekleştirdiği toplantıda 20 yıldan fazla süredir Irak’ta çalışmalarını yürüten UNAMI’nin Irak’taki misyonunun 2025 yılının son aylarında sona ermesine kararını almıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri