Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
11:19 Üç hizmeti aynı anda yapan Türkiye’deki ilk ve tek belediye; Merkezefendi11:17 MSK, galibiyet sevincini kendi sahasında da sürdürmeyi hedefliyor11:17 Ordu’da sikke ve tarihi objeler ele geçirildi11:16 Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a hakaret eden şahıs hakkında 7 yıl 7 ay ha...11:16 Van’da kaybolan Rojin için aramalar metruk yerlerde yoğunlaştı11:15 Tunceli’de su üstü kurtarma eğitimi11:15 DSİ, deprem konutlarına içme suyu temin edecek11:15 Otomotiv sektörünün sorunlarına çözüm BTÜ’den11:15 42 yıl sonra gelen tebligat ile şok yaşadılar11:14 Amaca uygun bulut çözümleri Vodafone Business Cloud Day’de paylaşıldı11:14 SEAH İnme Merkezi Mekanik trombektomi yöntemiyle 500’üncü hastasını tedavi...11:11 Kasten öldürme olayı firari şüphelisi 14 yıl sonra Aydın’da yakalandı11:11 Menteşe’de Özel Öğrenme Güçlüğü Önerileri Projesi’nin açılışı yapıldı11:11 Aydın’da 6 günde 153 aranan şahıs yakalandı11:08 Samsun’un 4 ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı11:08 Şüphe üzerine durdurulan araçtan uyuşturucu madde ve kesici alet çıktı: 3 g...11:08 Polisten iki ayrı suç örgütüne operasyon: Örgüt lideri dahil toplam 11 göza...11:07 Kütahya’da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 3 zanlı tutuklandı11:07 Sultangazi’de ilginç hırsızlık kamerada: İş yerine giren 2 kişi delil bırak...11:06 Başkan Sandıkçı: “İlçemize güvenli ve konforlu yollar kazandırıyoruz”
Sahil Park
Spor 02 Ağustos 2024 - 16:15 Yorum: 0

IOC’nin Imane Khelif kararı Olimpiyatlara katılan ülkeleri rahatsız etti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) 2023 yılında Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından yaptırılan "cinsiyet uygunluğu testini" geçemeyen ve Paris 2024’te yarışan Cezayirli boksör Imane Khelif hakkında yaptığı açıklama tepkilere s...

IOC’nin Imane Khelif kararı Olimpiyatlara katılan ülkeleri rahatsız etti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) 2023 yılında Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından yaptırılan "cinsiyet uygunluğu testini" geçemeyen ve Paris 2024’te yarışan Cezayirli boksör Imane Khelif hakkında yaptığı açıklama tepkilere sebep oldu.
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boks branşında kadınlar 66 kilo son 16 turu mücadelesinde İtalyan boksör Angela Carini, 2023 yılında "cinsiyet uygunluğu testini" geçemeyen Cezayirli Imane Khelif karşısında 46. saniyede oyundan çekilmişti.
Khelif, cinsiyet uygunluk testini geçemediği için Yeni Delhi’deki Kadınlar Dünya Şampiyonası’ndan diskalifiye edilmesine rağmen, Olimpiyatlarda dövüşmesine izin verilen iki boksörden biri olmuştu. Konu hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: "Uluslararası Boks Birliği (IBA) Hindistan’daki Dünya Boks Şampiyonasında bu ismi dövüştürmedi. Çünkü, testleri geçemedi. IOC ise bu organizasyonu ben düzenliyorum. Burada benim kriterlerim geçerli. Ben dövüşmesine izin veriyorum diye bir açıklama yaptı. Biz IBA olarak Uluslararası Oimpiyat Komitesi’nde (IOC) olsak bunlar olmazdı. IBA’yı daha IOC’den çıkardıkları için biz orada yokuz. IBA ile birlikte biz Türkiye Boks Federasyonu olarak itirazımızı anında yaptık. Ancak yapılan açıklamadan sonra bizim itirazımı ve bizden önce itiraz eden İtalya’nın itirazı reddedilerek, Cezayirli sporcunun maalesef dövüşeceği açıklandı. Bu karar hiç kimsenin içine sinmesede artık bu saatten sonra çıkıp dövüşmekten başka çaremiz yok" diyerek kararın çok yanlış olduğuna dikkat çekti.

Busenaz Sürmeneli’nin rakibi olabilir
Son olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli çeyrek finalde yarın (3 Ağustos Cumartesi günü) Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. Milli boksör Busenaz Sürmeneli çeyrek finalde eşleştiği Taylandlı Janjaem Suwannapheng’i, Khelif de Macar Anna Luca Hamori’yi elemesi halinde bu iki sporcu yarı finalde eşleşecek.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) açıklaması şu şekilde: "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks turnuvasına katılan tüm sporcular, müsabakaların uygunluk ve giriş düzenlemelerinin yanı sıra Paris 2024 Boks Birimi (PBU) tarafından belirlenen tüm geçerli tıbbi düzenlemelere uyarlar. Önceki olimpik boks müsabakalarında olduğu gibi, sporcuların cinsiyeti ve yaşı pasaportlarına göre belirlenmektedir. İki sporcu, 2023’teki IBA Dünya Şampiyonasının sonlarına doğru, herhangi bir yasal süreç olmaksızın aniden diskalifiye edildiler. Bu iki sporcuya yönelik mevcut saldırı, özellikle de bu sporcuların uzun yıllardır üst düzey müsabakalarda yarıştıkları göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir uygun prosedür olmaksızın alınan bu keyfi karara dayanmaktadır. Böyle bir yaklaşım iyi yönetişime aykırıdır. Uygunluk kuralları müsabakalar devam ederken değiştirilmemeli ve herhangi bir kural değişikliği uygun süreçleri takip etmeli ve bilimsel kanıtlara dayanmalıdır" denildi. Ancak bir gerçek varki; Uluslararası Boks Birliği (IBA) ile Olimpiyat Komitesi (IOC) arasındaki sıkıntıdan dolayı bu kararın alınmış olabileği IBA’yı tanımak istemediğinden kaynaklandığı konuşuluyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri