Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:22 Balkona çıkarak dans eden kadın etrafa ateş etmeye çalıştı19:21 Antalya merkezli 25 ilde 1,5 milyar liralık işlem hacimli siber operasyon:...19:20 TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: “Anayasa değişikliğine hiç kimsenin ihtiyacı...19:19 Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu19:18 Adalet Bakanı Tunç: "Suç ve suçluyla topyekun milletçe mücadele etmeliyiz"19:15 Mardin’de 5 yıl önce teröristlerin şehit ettiği 12 kişi anıldı19:13 Sosyal medyada uygunsuz videoları yayılan şahıs adliyeye sevk edildi19:13 14 kişiye mezar olan "sahildeki gökdelen" davasında sanıkların yargılanması...19:11 Otomobil çimento yüklü tırın altına girdi: 1’i ağır 4 yaralı19:04 Şişli’de bir kişi tartıştığı eşini silahla öldürüp kaçtı18:59 Hazırlık maçı: Alanyaspor: 0 - Hull City: 218:58 Niğde’de "Gastronomi Festivali" başladı18:56 Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok"18:54 Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet ve...18:53 Aydın polisi aranan şahıslara göz açtırmıyor: 14 tutuklama18:32 Terme’de huzur operasyonu18:32 Fransa, İsrail Büyükelçisini bakanlığa çağırdı18:16 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ile Demokrat Parti lideri Uysal bir aray...18:15 Polis olma hayali kuran Hiranur’un mutluluk çığlıkları duygu dolu anlar yaş...18:11 Sanatçılar sokağını DOKAP desteği ile yenilenecek
Sahil Park
Yaşam 03 Haziran 2024 - 10:40 Yorum: 0

İnci kefalleri Akköprü deresinde

Van Gölü havzasında yaşayan ve üremek için tatlı sulara göç eden inci kefali son yıllarda Akköprü deresine yoğun bir şekilde girmeye başladı.Van Gölü kıyısındaki yerleşim yerlerinde 20 bini aşkın insanın geçim kaynağı inci kefali, her...

İnci kefalleri Akköprü deresinde

Van Gölü havzasında yaşayan ve üremek için tatlı sulara göç eden inci kefali son yıllarda Akköprü deresine yoğun bir şekilde girmeye başladı.
Van Gölü kıyısındaki yerleşim yerlerinde 20 bini aşkın insanın geçim kaynağı inci kefali, her yıl üreme dönemi 15 Nisan-15 Temmuz’da zorlu yolculuğa çıkıyor. Gölün tuzlu ve sodalı suyundan derelerdeki tatlı sulara ulaşmak için suyun akışının tersine yüzen, karşısına çıkan engelleri zıplayarak geçmeye çalışan balıklar, her yıl bu mevsimde görsel şölen sunuyor. Balıkların neslini sürdürebilmek amacıyla ortaya koyduğu mücadeleyi izlemek için de her yıl binlerce yerli ve yabancı turist kente geliyor. İnci kefali en ideal üreme yerine ulaşmak için akıntının tersine, akıntıyla mücadele ederek yolculuk ediyor. Akköprü deresinde meydana gelen bu yolculuk sırasında İskele Caddesi 46 Evler mevkiinde dere içinde bulunan şelalede zıplayarak görsel şölen oluşturuyor. Yoldan geçen vatandaşlar ise bu yolculuğu ilgiyle izliyor.

“Dünyada içinden balıkların göç ettiği başka bir şehir yok”
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Akkuş, “Dünyada içinden balıkların göç ettiği başka bir şehir bulmanız mümkün değil fakat Van, içinden balıkların göç ettiği bir şehir. Her yıl havaların ısınmasıyla beraber yaz mevsiminde gölde yaşayan inci kefalleri Van Gölü’ne dökülen akarsulara üreme göçü gerçekleştiriyor. Üreme göçü gerçekleştirdiği akarsulardan birisi de şehir merkezinden geçerek Van Gölü’ne dökülen Akköprü deresi. Bu günlerde Akköprü deresine gelirseniz her tarafı balıkla dolu olduğunu görürsünüz. Bu şehrin imajı için inanılmaz bir fırsat. Sulama kanallarından tutunda şehrin içerisinden akan Akköprü deresi tamamen balıkların dolaştığı bir akarsu haline dönüştü. Bu dönemde akarsuları temiz tutmamız lazım. Bunu şehrin imajı için mutlak süratle kullanmamız lazım. Dünyada içinden balıkların göç ettiği başka bir şehir yok, dolayısıyla bu şehrin imajı için çok önemli. Yapılacak olan ufak düzenlemelerle beraber her buraya bu göçü görmek için binlerce insan gelebilir. Şuanda bulunduğumuz nokta İskele Caddesi üzerinde balıkların göç ettiği noktalardan birisi olan Akköprü deresi. Burada yapılacak küçük bir düzenleme ve her yıl balıklar geldiğinde yapılacak bir karşılamayla iş çok daha farklı bir boyuta gelebilir. Bu yüzden Van bu fırsatı değerlendirmeli” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri