malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:28 Düzce’de 18 bin 750 şahıs sorgulandı, aranan 62 kişi yakalandı12:27 Adalet Bakanı Tunç(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine): "Örgütle...12:27 Motosiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu kamerada12:25 Halk sağlığı tayfaları dijital bağımlılığa karşı savaş açtı12:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Biden’ın Danışmanı Carpenter’ı kabul etti12:24 Salihli’de polis, öğrencilere trafik eğitimi verdi12:23 Gediz’de TYT ve AYT sınavlarına hazırlık kursları için kayıtlar başladı12:23 Şehit Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit: “Bugün en sevindirici haberlerden...12:21 Gemlik Film Festivali 3. kez kapılarını açtı12:20 AFAD Gönüllüleri, Domaniç’te doğayla buluştu12:19 Gönen’de muhtarlar günü çoşkuyla kutlandı12:17 Emekli olan 40 yıllık öğretmene öğrencileri alkışlarla veda etti12:17 Tokat’ın ’Titanik’i kuraklıkla yeniden gün yüzüne çıktı12:15 Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Özat: “Eğitimden ve...12:14 Kazada alev topuna dönen tırda ağır yaralanan sürücü 15 gün sonra hayatını...12:13 Hektaş’ın hedefi tohumda bağımsızlık12:13 15 Temmuz şehidinin babası Tevfik Oğuz: "FETÖ’nün öldüğünü söylüyorlar, çok...12:13 Adalet Bakanı Tunç: "(FETÖ elebaşının ölümü) Ülkemiz aleyhine milli güvenli...12:12 Düğünde çiçek kapma yarışına giren erkekler gelini yere düşürdü12:11 Meme kanseri farkındalığına anlamlı destek
Ekonomi 21 Ekim 2024 - 09:59 Yorum: 0

İlk 9 ayda 3 milyar lira gümrük gelir kaybı önlendi

Ticaret Bakanlığı, yapay zekâ algoritmaları ve ileri analitik modellemeler ile yapılan risk analizi çalışmaları sonucunda 3 milyar liralık vergi kaybının ve teminatların eksik beyan edilmesinin önüne geçildiğini duyurdu.Bakanlık tarafı...

İlk 9 ayda 3 milyar lira gümrük gelir kaybı önlendi

Ticaret Bakanlığı, yapay zekâ algoritmaları ve ileri analitik modellemeler ile yapılan risk analizi çalışmaları sonucunda 3 milyar liralık vergi kaybının ve teminatların eksik beyan edilmesinin önüne geçildiğini duyurdu.
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin uluslararası ticarette rekabetçiliğini arttırmak, dış ticaret işlemlerinin en hızlı ve en kolay yapıldığı ülkeler arasında yer almasını sağlamak amacıyla tüm gümrük işlemlerinin risk analiz süzgecinden geçirildiği kaydedildi.
Risk analizi sayesinde yasadışı ticaretinin gümrüklerde tespit edilerek engellendiği belirtilen açıklamada, bakanlığın son dönemde hızla gelişen yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak risk analizi çalışmalarının yeni bir boyuta taşındığı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Veri Madenciliği projemiz ile gümrük ve dış ticaret alanlarındaki yüksek ölçekli veriyi, yapay zekâ algoritmaları ve ileri analitik modellemeler ile analiz ederek daha riskli alanlara yoğunlaşıyor ve kaçakçılık eylemine karışması muhtemel unsurları gerçek zamanlı olarak tespit ediyor, böylelikle yasal ticaretin akışını daha da hızlandırıyoruz. Ayrıca; doğru bilgiye ve doğru hedefe ulaşmak için, hem diğer Kamu Kurumlarımız hem de anlaşmamız olan ülkelerin gümrüklerinden elde ettiğimiz bilgi ve verileri risk analizi çalışmalarımızda değerlendiriyoruz. Bu çerçevede gümrüklerde yürüttüğümüz risk analizleri çalışmaları neticesinde 2024 yılının ilk 9 ayında Gümrüklerimizden giriş yapmak üzere olan ithal eşyalarda yaklaşık 3 milyar TL’lik vergi kaybını ve teminatların eksik beyan edilmesini önledik.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri