Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 15 Ekim 2024 - 10:27 Yorum: 0

Hukuk ve Adalet dersini bugüne kadar 1 milyon 147 bin öğrenci seçti

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, gençlerin özgüven, eşitlik, hukuk, özgürlük, sorumluluk ve adalet bilinciyle yetişmesi için hazırlanan ve ortaokullarda seçmeli ders olarak müfredata alınan Hukuk ve Adalet Dersini terci...

Hukuk ve Adalet dersini bugüne kadar 1 milyon 147 bin öğrenci seçti

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, gençlerin özgüven, eşitlik, hukuk, özgürlük, sorumluluk ve adalet bilinciyle yetişmesi için hazırlanan ve ortaokullarda seçmeli ders olarak müfredata alınan Hukuk ve Adalet Dersini tercih eden öğrenci sayısı 1 milyon 147 bin 799’a ulaştı.
Öğrencilerde hukuk bilincinin geliştirilerek, hak, özgürlük ve sorumluluklarının farkında olan adil bireyler yetiştirilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Türkiye’de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında hazırlanan Hukuk ve Adalet dersi 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren 6’ncı ve 7’nci sınıflarda seçmeli ders olarak okutuluyor.

‘Ders kitabı 4 üniteden oluşuyor’
Ders kitabında, “Yaşamımızda Hukuk ve Adalet”, “Haklarımız ve Sorumluluklarımız”, “Hukuki Sorunlarımız” ve “Hukuki Çözümlerimiz” başlıklı 4 ayrı ünite yer alıyor. Ders kapsamında hukuk, adalet, hak ve sorumluluk gibi kavramlar ile hukuki sorunlar ve çözüm yolları üzerinde duruluyor, öğrencilere CİMER, UYAP gibi uygulamalar hakkında bilgi veriliyor. Kitapta adalet, eşitlik, duyarlılık, özgüven, sorumluluk, barış, tarafsızlık, özgürlük, dürüstlük gibi değerlere vurgu yapılıyor. Öğrenciler tarafından oldukça ilgi gösterilen Hukuk ve Adalet Dersi bugüne kadar 1 milyon 147 bin 799 öğrenci tarafından tercih edildi.

‘Hakim ve savcılar derse katılıyor’
Türkiye’nin dört bir yanındaki ortaokullarda, hakim ve savcılar Hukuk ve Adalet derslerine katılarak, adaletin nasıl tesis edildiğini çocuklara anlatıyor. Çocuklar, her türlü uyuşmazlık hakkında karar verici konumda olan hakim ve savcılara, suçlular, davalar ve meslek ile ilgili sordukları sorulara cevap buluyor. Ayrıca çocuklar hukuk mezunu kariyer meslek mensuplarını doğrudan tanıyarak, kendi gelecek meslek tercihlerine ilişkin bilgi de ediniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri