Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:15 Esenler’de metruk binanın çatısı araçların üzerine çöktü22:15 ABD, İsrail’e Gazze’de insani koşulları iyileştirmesi için 30 gün süre verd...22:14 Kastamonu’da cinayet: Polis memuru, tartıştığı eşini öldürdü22:11 Birlikte yaşadığı kadına dehşeti yaşattı22:11 Manisa’da beyaz bastonla farkındalık yürüyüşü22:09 Bitlis’te mezraya yıldırım düştü, 5 kişi yaralandı22:03 Zonguldak’ta bir kişi evinde ölü bulundu22:02 Jeotermal serada yeni sezon fideleri dikildi22:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kazada yaralanan Ayşenur Gök’e geçmiş olsun ziyar...21:54 Zonguldak’ta otomobil elektrikli motosiklete çarptı; 1’i çocuk 4 yaralı21:51 Çaycuma ve Lennestadt Kardeş Kent Protokolü 4. yıl kutlaması gerçekleştiril...21:49 Eşi tarafından bıçaklanan kadın 27 günlük yaşam mücadelesini kaybetti21:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti’li Önderoğlu’nun ailesine taziye ziyaret...21:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Taksi Durağı’nı ziyaret etti21:43 IKBY Başkanı Barzani yarın Ankara’yı ziyaret edecek21:42 Hasarlı binanın çatı katındaki yangın korkuttu21:41 Esenyurt’ta polisin takibe aldığı ev uyuşturucu yuvası çıktı21:38 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Milletimizin 31 Mart seçimlerinde...21:36 Hasan Arat, Dursun Özbek ve İbrahim Hacıosmanoğlu, açılışta bir araya geldi21:05 ABD’de üçüncü kez hakim karşısına çıkan Timur Cihantimur’un tutukluk halini...
Ekonomi 22 Aralık 2023 - 15:36 Yorum: 0

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “TL varlıklara ciddi talep var”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Makro finansal istikrar pekişiyor. Açıkladığımız programa güven var, TL varlıklara ciddi talep var. Bunlar firmalarımız, vatandaşlarımızın açısından çok önemli kazanımlara vesile olacak” dedi.Haz...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “TL varlıklara ciddi talep var”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Makro finansal istikrar pekişiyor. Açıkladığımız programa güven var, TL varlıklara ciddi talep var. Bunlar firmalarımız, vatandaşlarımızın açısından çok önemli kazanımlara vesile olacak” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’un 150. yıl gong töreninde konuştu. Şimşek, makro finansal istikrarın pekiştiğini belirterek TL varlıklara son dönemde ciddi talep oluştuğunu belirtti.
Önümüzdeki dönemde Orta Vadeli Programın (OVP) hedeflerini gerçekleştirerek firmaların dezenflasyon sonrasında uzun vadeli sermaye benzeri kaynaklara çok daha güçlü erişiminin sağlanacağını söyleyen Şimşek, “Önümüzdeki dönemde OVP’nin uygulanmasıyla ekonomimizde öngörülebilirlik çok daha fazla artacak. Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelleri çok daha sağlıklı bir şekilde atılmış olacak” dedi.
Makro finansal istikrarın pekiştiğinin altını çizen Şimşek, “Açıkladığımız programa güven var, TL varlıklara ciddi talep var. Bunlar firmalarımız, vatandaşlarımızın açısından çok önemli kazanımlara vesile olacak” ifadelerini kullandı.
“Bütün vatandaşlarımıza finansal okuryazarlık eğitimi vermeliyiz”
OVP’nin önemli bir hedefinin sermaye piyasalarını derinleştirmek olduğunun vurgulayan Şimşek, finansal okuryazarlık konusunun da altını çizdi. Şimşek, “8,6 milyon vatandaşımızın borsada yatırım yaptığını görüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın finansal okuryazarlık konusunda desteğe ihtiyacı var. Sermaye Piyasası Kurulumuzun bir çalışması var, yakın zamanda onu da açıklayacağız. SPK, 2010’dan bu yana yaklaşık 15 milyon üniversite öğrencisine bu eğitimi verdi. Ancak yetmez; bütün vatandaşlarımıza bu eğitimi vermemiz gerekiyor. Borsamız sermaye piyasalarının çok değerli bir kurumdur. Borsanın sağlıklı işlemesi bizim için çok önemlidir. Borsanın sağlıklı işlemesi firmalarımızın sağlıklı finansmana erişimi için en önemli itici gücü olacaktır” diye konuştu.
Borsa bir oyun alanı olmadığını vurgulayan Şimşek, “Eğer birikimlerimizi; yatırım, istihdam, üretim ve ihracata yönlendireceksek mutlaka fiyat istikrarını güçlü bir şekilde sağlamamız lazım. Bu yönde ciddi bir ilerleme var. Son dönemde aylık enflasyonda bir ivme kaybı söz konusu. 2024’te bu daha da ivme kazanacak. Böylece sermaye piyasalarımızın önü açılmış olacak, ekonomimiz dünyaya oranla daha hızlı büyüyecek” şeklinde konuştu.
“Borsada 1 trilyon dolarları zorlayacağız”
Şimşek son olarak Türkiye’nin 2002’den bu yana gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye ekonomisinin çok daha büyüdüğünü belirterek, “2002 yılını 100 olarak kabul edersek ve reel olarak büyümemizi bugüne taşırsak Türkiye, 100’den 288’e çıkmış. Bize benzer gelişmekte olan ülkeler Çin ve Hindistan hariç 211’e çıkmış. Türkiye son 20 yılda muazzam çok güçlü bir performans ortaya koymuştur. Borsamız açısından baktığımızda; bize benzer ülkelerle bir miktar mesafemiz var. Güney Afrika, Brezilya gibi borsalar şu anda yaklaşık 1 trilyon dolar civarında inanıyorum ki; borsamız önümüzdeki dönemde OVP çalışmalarıyla gerekse sermaye piyasalarında atacağımız adımlarla birlikte biz de o rakamları zorlayacağız” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri