Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:12 Kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarına jandarma sualtı kadavra ar...16:11 Şehit ve gazi aileleri mevlit programında bir araya geldi16:11 Ataşehir Belediyesi’nden sosyal tesis atağı: 4’üncüsü açıldı 4 yeni şube is...16:11 Galericiler sitesinde hafta sonu yoğunluğu16:10 TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Federal Konsey Başkanı Ghobash ile bir araya ge...16:09 Erzincan’da kış öncesi köy yolları sıkıntısız ulaşıma hazır hale getirildi16:09 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi16:00 Eşini darp edip sokağa atan ardından çocuklarını rehin alan koca tutuklandı16:00 Temizlik yaparken balkonda mahsur kalan kadın, itfaiye ekiplerince kurtarıl...15:57 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsviçre’de15:57 Samsun’da makaslama yapan tır bariyere çarptı15:56 Kayıp üniversite öğrencisi Rojin’in arama çalışmaları havadan karada ve göl...15:55 CHP lideri Özel, 13 bin oy aldığı Datça’da bin kişiye seslendi15:54 Özgür Özel, Bodrum’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu: "CHP artık Türk...15:43 Bahçede bulunan cesedin kimliği belli oldu, arkadaşı çıktı15:42 Yolun karşısına geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı: 1 yaralı15:42 Batman’da deprem tatbikatı ile farkındalık artırıldı15:41 Arazi tartışmasında kan aktı, muhtar öldürüldü, kardeşi ağır yaralı15:37 İnegöl Kafkas Spor Futbol Takımı kafilesinde zehirlenme şüphesi15:33 Efeler Ligi: TÜRŞAD: 0 - Galatasaray: 3
Ekonomi 26 Şubat 2024 - 11:33 Yorum: 0

Hamsi sezonu erken kapatıyor

Denizlerde av yasağının başlayacağı 15 Nisan’a yaklaşılırken, hamsi avındaki düşüş sürüyor. Sezonu erken kapatmaya hazırlanan hamsi tezgahlarda her bir gün azalırken, yerini diğer balıklara bırakıyor.Avının bol gerçekleştiği geçtiğimiz...

Hamsi sezonu erken kapatıyor

Denizlerde av yasağının başlayacağı 15 Nisan’a yaklaşılırken, hamsi avındaki düşüş sürüyor. Sezonu erken kapatmaya hazırlanan hamsi tezgahlarda her bir gün azalırken, yerini diğer balıklara bırakıyor.
Avının bol gerçekleştiği geçtiğimiz aylarda kilogram fiyatı 20 liraya kadar düşen hamsi, 1-2 kasa yer aldığı tezgahlarda kilosu 100 TL’den alıcı buluyor. Trabzon balık halinde bugünlerde tezgahları ağırlıklı olarak istavrit süslerken, kilosu 50 TL fiyatında olan istavrit, vatandaşın artık fiyatı 100 TL altına düşmeyen hamsiden önceki tercihi oluyor.
1 aydır istavritin fiyatının hiç düşmediğini ve 50 TL’de kaldığını söyleyen balık hali esnaflarından Gökmen Aydın, "Şu an istavrit 50 TL, bir aydan beri fiyatı böyle. tavuktan ya da başka bir gıda maddesinden daha ucuz. Tirsi 50 TL, barbon 200 TL, somon 150 TL, kefal 75 TL, çupra ve levreğin fiyatı 230-250 TL arasında değişiyor. İnşallah bundan sonra vatandaş Ramazanda da fiyatlar böyle devam eder de doyasıya balık yer. Hamsi ise az geldiği için kilogram fiyatı 100 TL’den satıyoruz" dedi.

Hamsi kuyuya düştü
Sezonun çok iyi geçtiğini ifade eden Ahmet Çoğalmış, "Sezon çok güzel geçti. Hamsiden dolayı bu sene büyük bir bereket yaşadık. Şimdi de istavritin bereketini yaşıyoruz. Şu an yaz balıkçılığına doğru girdik. Çeşitlerde bolluk yaşıyoruz. Geçen sene palamuttan bu sene de hamsi ve istavritten dolayı çok şükür iyi bir sezon yaşadık. Hamsi bitti, yani şu an sadece balıkçıların tabiriyle denizde ’Kuyu’ diye tabir ettiğimiz noktalarda yani derinlerde var. Kuyulardan çıkan hamsiler şuan tezgaha geliyor. Şu an 10-20 kasa hamsi var onlar da çok güzel olmuyor artık. Bu arada fiyatlarda da balığın boyutu da fiyatın belirlenmesini sağlıyor. Boyutuna göre fiyatlar ister istemez bir miktar değişiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri