Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
MORMAŞ
Yerel Seçim 2014 29 Ekim 2013 - 14:50 Yorum: 0

Halk bu süreçte belirleyici olmaktan çıkartılır

Hasançelebi Belediye Başkanı Hekimhan Belediye Başkanı A. Adayı Mehmet Şerif Yıldırım ile gündeme dair röportaj yaptık.

Halk bu süreçte belirleyici olmaktan çıkartılır

Hekimhan Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Başvurunuzu Yaptınız. Okurlarımızın bilgilenmesi adına bize ne söylemek istersiniz?

Okurlarınız, aynı zamanda da seçmen olan yurttaşlarımız siyasetin birinci derece belirleyici aktörleridir. Ama kendi adaylarını dahi onlar belirleyemez. Demokratik olmayan seçim yasası ve partilerin keyfi, demokratik olmayan yöntemleri ile belirledikleri adaylara mahkûm ve mecbur edilirler.

Halk bu süreçte belirleyici olmaktan çıkartılır sadece seçim dönemlerinde, o da belirleyici olarak değil sadece seçmen olarak hatırlanırlar.

Oysa yeni bir seçim ortamına giriyoruz. Seçmek; bir insanın, kendi özgür iradesi ile geleceğinde etkili olacak kişiyi belirlemesi demektir.

Elin vicdana konulduğu, aklın, düşüncenin, mantığın öne çıktığı seçimlerden daima toplumun kendisi kazançlı çıkmıştır.

Dar gurup, bölge, çıkar, akraba ve aile ilişkileri ile toplumun huzuruna çıkmak o toplum için yapılacak projeleri ertelemek, ya da basite almak anlamına gelmektedir.

Bu bakımdan; toplum kendisi için lider olacakların sosyal, siyasi, toplumsal ve bireysel geçmişine bakıp, onu; başarıları, temsil niteliği ve duruşu ile değerlendirdiği zaman herkes kazançlı çıkar. Ki, bu davranış demokrat seçmenin ahlaki davranışıdır.

Tüm toplumun geleceğini ön plana alan, herkesi ve her kesimi kucaklayan, geçmişi geleceğinin, yaptıkları yapacaklarının kefili olan ve görünen başarısı değerlendirilen adayın seçilmesi hakça bir davranış olacaktır.

Hekimhan için öne çıkacak adayların bu özellikleri ile değerlendirilmesi gelecek kuşakların birlikteliği içinde şarttır. Bu nedenle;

Kardeşliğin ve güzelliklerin paylaşıldığı, birlikte yaşamanın hazzının tadıldığı, doğal güzellikleri ve zenginlikleriyle,en güzel meyveleri kıskandıracak tatta muhabbetiyle, kayısının tadında cevizin şekil bulduğu, eğitimli beyinleriyle, madenin sertliğinde yiğitliğin yaşandığı, Türkiye’ye örnek olmuş, bağlı bulunmakla gurur duyduğum, birlikte bütünümüz olan tüm hemşerilerimle birlikte;

Merkezi, beldeleri, köyleri ve mezraları ile daha yaşanabilir, çağdaş değerlerle donanmış, sevginin, dostluğun ve barışın öne çıktığı, sorunlarını çözmüş, gelişmiş ve büyüyen bir HEKİMHAN düşlüyorum.

Bu vasıflara layık olmaya çalışmış, bunu yaptıklarıyla ispatlamış, yılların bilgi, birikim ve deneyimini kazanmış bir arkadaşınız olarak ben de aday adayıyım.



Aday Adaylığınız Aday Olarak Kabul Görürse ve Seçilirseniz Hekimhan için ne düşünüyorsunuz?

Başta şunu belirteyim ki yapacağım çalışmalarım bireysel ve ben yaptım oldu ile değil, halkın onayını almış, konusunda uzman kişilerin hazırlayacağı planlarla olacaktır.

Tüm yatırımlarım, daha iyi koşullarda insanca bir yaşamı hak etmiş tüm hemşerilerim için olacaktır.

Bu amaçla; insana ve o insanın yaşayacağı çevrenin kalıcı düzenlenmesine önem vereceğim. Toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklamak ve hizmet üretmek amaçlı oluşturacağımız kadrolarımız ile, kapanacak Belediyelerde muhafaza edeceğimiz şubelerimiz ile

İNSANA VE ÇEVREYE DUYARLILIĞIMIZ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK.

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE VE İNANÇLARA SAYGI TEMELİNDE, GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ MODERN YAŞAMLA KAYNAŞTIRIP, KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN BİR BÜTÜN HALİNDE YAŞATMAYA ÖZEN GÖSTERECEĞİZ.

HERKESİN;

İNANCINI VE YAŞAM BİÇİMİNİ ÖZGÜRCE YAŞAYACAĞI İNANÇSAL VE KÜLTÜREL MEKÂNLARDA İHTİYAÇLARINI RAHATÇA KARŞILAYACAĞI, İŞİ, AŞI OLAN MUTLU BİREYLERİN YAŞAYACAĞI HEKİMHANDA HUZUR İÇERİSİNDE, BERABERCE YAŞAMANIN HAZZINI TÜM YURTTAŞLARIMIZA TATTIRACAĞIZ.

Bu amaçla; tüm çevre insanlarını müşterek değerleri ile eğitsel ve kültürel faaliyetlerde bir araya getireceğiz. Maddi temeli olan kültürel faaliyeti kesintisiz ve geliştirerek sürdüreceğiz.

Eğitim ve sağlık insanların en temel haklarıdır. Tüm yurttaşlarımız için kolay ulaşılabilir kılacağız. Köylerdeki öğrenci taşıma ve yemek sıkıntılarını giderecek, sorunları kalıcı şekilde çözeceğiz.

Temizlik imandan gelir düsturumuzla; sadece merkezi değil, Hekimhan’ın her karışını temizlikte ve yaşanabilirlikte örnek yapacağız.

Analarımızın ak sütü gibi helal ve temiz içme suyunu musluklardan akıtacağız.

Madenin başkentini, sanayi şehri yapacağız. Yerin altındaki zengin yataklarla, yerin üstündeki yoksul yaşamı sona erdireceğiz.

Ekmek paylaşıldıkça bereketlenir ve lezzeti artar. Herkesin işinin ve aşının olacağı, başı dik, mutlu ve huzurlu bir Hekimhan’ı inşa ve ihya edeceğiz.

Meslek edinme ve beceri kursları ile kalifiye eleman yetiştirerek işsizlerimizin kolay iş edinmesini sağlarken, iş gücü göçünün sebep olacağı toplumsal huzursuzlukların önüne geçeceğiz.

İşsizlerimiz iş sahibi olacak ama onların emeklerini kimseye sömürtmeyeceğiz.

Göç tersine dönecek, hemşerilerimize sağlıklı, dayanıklı ve ekonomik konutlar üreteceğiz. Böylece; İşi aşı Hekimhan da olanın eşi de Hekimhan da olacak.

Kararları birlikte alacak, birlikte yöneteceğiz. Her mahalle, her köyde, her beldede orada yaşayanların belirleyeceği komiteler oluşturacağız.

Kadın Anadolu’da baş tacıdır. Doğuran, beleyen, büyüten kadın, eğiten, öğreten ve hayatımızı paylaşan kadın olacak, Kadınlarımızı yönetime katıp, hak ettiği yerde ve seviyede baş tacı yapacağız.

Yaşlılarımızın bakım ve beslenmeleri için evde hizmet yöntemleri geliştirerek onların hayır dualarını alma onurunu yaşayacak ve çocukları gurbette olan yalnız büyüklerimize evlatlarının yokluğunu aratmayacağız.

Gençlik geleceğimizdir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak önceliklerimizden olacaktır.

Sağlıklı yaşam herkesin hakkıdır. Sadece gençlerimize değil, her yaştan insanımıza spor yapma imkânları ve mekânları sunacağız. Her semt, mahalle, köy ve beldelerimize açık kapalı spor alanları oluşturacağız.

Gelişmeye ve büyümeye aday Malatya’nın parlayan yıldızı İlçemizde yeni planlama ile yeni modern bir kent kuracağız. Yeni Hekimhan’ı inşa ederken; üniversite, şehir plancıları ve ilgili kurumlarla bilimsel ve teknik dayanışma içerisinde olacak, Hekimhan’ın geleceğini belde ve köyleri ile birlikte şekillendireceğiz.

İnsanlarımızı betona mahkûm etmeyeceğiz. Sadece dinlenip nefes alacağımız değil, her tür sosyal aktiviteyi yaşayacağımız mekânlar oluşturacağız. Çocuklarımız ve yaşlılarımız için tehlikelerden arınmış sağlıklı dinlenme ve oyun parkları oluşturacağız.

Kapanacak belde belediyelerini personel ve araç takviyesi ile beldelere ve yakın köylerine seri hizmette birer istasyon olarak kullanacağız.

Her köyümüze “Köy Konağı” adı altında nişan, düğün, cenazelerinde kullanacakları mekânlar oluşturacağız.

Bir ayağımız Üniversitemizde olacak. Hekimhan Meslek Yüksek Okulumuza ilaveten, fakülte bölümleri de kazandırmaya çalışacağız. Öğrencilerimize rahat, ekonomik ve sağlıklı yurtlarda kalma olanağı sağlayacağız.

Uygun alanlarda rüzgâr ve güneşten enerji üretecek projelere ve çevre ve insan odaklı her projeye arka çıkıp destek vereceğiz.

Esnafımızı marketler zincirlerine ezdirmeyeceğiz. Onları bir araya getirip güçlendireceğiz. Bu şekilde rekabet etme ve halkımızın ihtiyaçlarını daha ucuza temin etmelerini sağlayacağız.

Esnaf ve sanatkârlarımızla sanayi bölgeleri oluşturacak, müteşebbis ve yatırımcıların işini kolaylaştıracağız. İmalat ve bakım sanayini oluşturarak artı değer sağlayacağız.

Mera ve yaylalarımız üstü açık fabrikalardır. Sadece Hekimhan’ın değil; ova köylülerimizin de rızk kapısıdır. Meralarımızın ve yaylalarımızın ıslahını yapacağız.

En güzel suyu olduğu halde çeşmesi bulunmayan, en temiz havası tozdan kirlenen, en çok süt ve süt ürünleri ürettiği halde elektrik olmadığı için ürünlerini steril üretemeyen ve muhafaza edemeyen yaylacılarımızın yanında olacak eksiklerini gidereceğiz.

Geçimini yaylada arayan konarlara sağlık hizmetleri verecek ekipler, gezici kütüphane ile çobanlarımıza kitap servisi yapacağız. Tarım ve hayvancılığı geliştirecek tedbirleri yanında, üreticilerimizi üretim ve kalkınma kooperatiflerinde örgütlü kılacağız.

Tüm bunlar birer proje olup, yapacaklarımızı yazacak olsak bu sayfalara da sığmaz. Daha çok sorun ve yapacağımız işler var onları daha ileri zamanlarda bilgilerinize sunma ve sizleri sıkmama adına şimdilik bu kadarını paylaşalım.



Sorun çok, yapacak iş çok diyorsunuz. İktidarın gücü olmadan, muhalefette bu hizmetleri nasıl yapacaksınız?

Hekimhan coğrafyasında yaşanan sorunları çözme, mezraları, köyleri, beldeleri ve merkezi ile yaşanabilir bir Hekimhan’ı yeniden inşa etme yolunda dayanağım ve gücüm 20 yıllık Belediye Başkanlığım dönemimde edindiğim tecrübe, bilgi ve birikimim olmakla birlikte asıl gücü

Hekimhan, Beldeleri, Köyleri ve Mezralarında yaşayan, Siyasi Düşüncesi, partisi, yaşam şekli ne olursa olsun tüm yurttaşlarımdan alacağım. Birlikte yaşamayı en iyi şekli ile becerebilen Hekimhan, inanıyorum ki birlikte seçmeyi ve yönetmeyi de en iyi şekli ile başaracaktır.

Bunu sağlayacak irademiz, bunu sağlayacak görgümüz, bunu sağlayacak gücümüz, bunu başaracak bilgimiz fazlasıyla var. Birde bunun ispatı var. Hasançelebi buna örnek. 20 yıllık Belediye Başkanlığım dönemimde sadece 2 yılım iktidarda geçti, 18 yılım muhalefette. Buna rağmen Hasançelebi de bir köyden küçük bir şehir yarattık. Hekimhan’ın borcu olmayan belediyesiyiz. Makul ve mantıklı projelerle yola çıkarsanız hizmet alırsınız. Bizim İktidarla çatışma veya siyasi hesaplarımızı Hekimhanın önünde görme gibi bir lüksümüz olmamalı ve olamaz.



Diğer belediyeler ile birlikte Hasançelebi belediyenizin kapatılacak olması sürecinde, belediyelerin kapatılmaması yönünde mücadele verdiniz, birde her yıl yaşanan eğitim sorunlarında sizi hep duyarlı gördük. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Dün de söyledim bu günde söylüyorum. Buna hep karşı oldum olacağımda. Hukuki yolları sürdürebilme adına anayasa Mahkemesi başvurumuzun sonucu gelsin konuyu Avrupa’ya taşıyacağım. Belediyelerin kapatılması yanlış. Bunun yanlış olduğunu, en azından Hasançelebi Belediyesinin kapanmasının yanlış olacağını, benim kadar iktidarın Malatya Milletvekilleri de kabul ediyorlar ve benimle defalarca paylaştılar. Ama karşı çıkamıyorlar. Siyasi geleneklerine göre vekiller için bu durum normal. Normal olmayan Belediyesi kapanan ve o beldeyi temsil eden Belediye Başkanlarının tavrı. Suskunlar, tepkisizler. Ama onlar tepki vermeseler de, belediyeleri kapatılan halkın bunun hesabını sandıkta soracağına inanıyorum.

Eğitimle ilgili sorunlar Hekimhan da hep yaşanıyor. Ama Eğitimli insanların yaşadığı ve bu yönü ile önde ve örnek olan Hekimhan’a bu sorunların devamlı olarak yaşanması yakışmıyor. Tabi bu sorunu yaratanların sorunu olsa da çocuklar bizim. O nedenle geçici de olsa çözme yolunda yardımlarımız oluyor. Bu bağlamda taşıma ile ilgili sorun yaşayan ve bize bu sorunlarını ileten Güvenç, Çulhalı, Çimenlik, Başkınık, Köylüköyü ve Yeşilkale köylerimizdeki öğrencileri velileri ile ortaklaşa taşıyor ve kiraladığımız Taksiler ile taşıttırıyoruz. Bir kısmı mevzuattan kaynaklı sorunların önümüzdeki yıl yaşanmaması yönünde Sayın Kaymakamımızın bir çalışmasının olduğunu ve çözüleceğini biliyoruz ve inanıyoruz.

Adaylık Konusunda Şansınızı Nasıl Görüyorsunuz, Belediye Başkanı ve Hekimhan Aday Adayı Olarak Halkımızdan Beklentiniz Nedir?

Hekimhan beni ben Hekimhan’ı tanıyor ve tanışıyoruz. Beni, başarımı ve siyasetteki tavrımı çok iyi biliyorlar.

Ben Hekimhan’a güveniyorum. Hekimhan insan ayırmaz. Beldeleri, Köyleri ile bir bütünümüzdür Hekimhan. Ben de o bütünün içerisinde bir parçayım.

Ve; Hekimhan’ımızı birlikte yönetme yolunda aday adayı oldum. Adaylığıma desteklerini bekliyorum.

Hekimhan coğrafyasında ve dışarda yaşayan tüm hemşerilerim. Eğer Türkiye’nin içinde Malatya’nın, Malatya da Hekimhan’ın tam anlamı ile bir kimliği, yeri, gücü olsun, bu da ortak mutluluğumuz olsun diyorsanız. İşte yapacaklarımın teminatı olan yaptıklarımla ben bunu sağlamaya talibim.

Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor, Hekimhanlıyım diyen herkesi sevgi ile kucaklıyor saygılarımı sunuyorum.

HEKİMHAN EKSPRES/EMİNE ÇAVDAR

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri
deneme bonusu