Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Kültür 15 Mayıs 2024 - 13:47 Yorum: 0

’Giselle’ balesi, son temsilini kapalı gişe sahneledi

Büyük beğeni toplayan ’Giselle’ balesi sezona veda etti. Romantik bale türünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ’Giselle’ balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde gelecek sezonda da seyircileri hayran bırakmay...

’Giselle’ balesi, son temsilini kapalı gişe sahneledi

Büyük beğeni toplayan ’Giselle’ balesi sezona veda etti. Romantik bale türünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ’Giselle’ balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde gelecek sezonda da seyircileri hayran bırakmaya devam edecek.
Adolphe Adam’ın müzikleriyle kulaklarda iz bırakan bu eşsiz eserinin imza koreografisi Jean Coralli ve Jules Perrot’a ait. Kalbi kırık bir genç kızın mistik hikayesini anlatan Giselle, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde Ayşe Fidanlık tarafından sahneye konuldu. Eserde, hem köy hayatının doğallığını hem de mistik dünyanın bilinmezliğini seyircilere aktarmaktaki en önemli etkenlerden olan sahne üstü tasarımlardan, dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımını Mustafa Eski üstlendi. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarını Orkestra Şefi Pavel Petrenko yönetirken, eserin başkemancısı Sibel Aydın oldu.

Aşk, ihanet ve bağışlama temaları unutulmayan bir baş esere dönüşüyor
Romantizmin ve duygusallığın buluştuğu, mistik dünyanın kapılarını aralayan bale eserinin başrollerinde Rina Murata (Giselle), Mehmet Batur Büklü (Albrecht), Burak Özbek (Hilarion), Milina Fidan Özbek (Myrtha), Haruna Takeda ve Kaname Noi (Köy Pas De Deux) yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri