Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 16 Ekim 2024 - 16:27 Yorum: 0

Gençler şiddete çözüm olarak yasaların daha sıkı uygulanmasını istiyor

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun düzenlediği ankettte 18 ile 25 yaş aralığındaki gençler, gündemde geniş yer bulan şiddet olaylarının idamın da içinde olduğu yasaların daha sıkı uygulanması ve farkındalığın artırılmasıyla çözüle...

Gençler şiddete çözüm olarak yasaların daha sıkı uygulanmasını istiyor

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun düzenlediği ankettte 18 ile 25 yaş aralığındaki gençler, gündemde geniş yer bulan şiddet olaylarının idamın da içinde olduğu yasaların daha sıkı uygulanması ve farkındalığın artırılmasıyla çözülebileceğini belirtti.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, 7 bölgede 30 üniversiteden 18-25 yaş aralığında 4 bin 500 öğrenci ile kapsamlı bir anket çalışması gerçekleştirdi. Anket sonuçlarına göre, toplumsal şiddet olaylarının önlenmesi için en çok desteklenen önlem yüzde 67 oranıyla içinde idamın geri getirilmesi seçeneğinin de olduğu yasaların daha sıkı uygulanması oldu. Bunu yüzde 8 oranıyla eğitim, yüzde 13 ile toplumsal farkındalık kampanyaları izledi. "Önlem aile içi eğitim" diyenlerin oranı ise ankette yüzde 12 oldu.
Toplumsal şiddet olaylarının artmasının başlıca nedenleri arasında yüzde 38 ile yetersiz yasal önlemler ilk sırada yer alırken, ekonomik sorunlar yüzde 31, yetersiz eğitim yüzde 19 ve aile içi şiddet yüzde 12 oranında oldu. Toplumun hangi kesimlerinin daha fazla sorumluluk alması gerektiği sorusuna verilen yanıtlar ise hükümetin yüzde 46 oranında en büyük sorumluluğa sahip olduğunu gösterdi. Ankete katılan gençler, aileleri yüzde 23, okulları yüzde 18 ve sivil toplum kuruluşlarını yüzde 13 oranında sorumlu gösterdi.

Şiddet, toplumda derin bir travma ortaya koyuyor
Farkındalık oluşturmak için önerilen etkinlikler arasında sosyal medya kampanyaları yüzde 39 ile ilk sırada yer alırken, eğitim seminerleri yüzde 36, toplumsal farkındalık projeleri yüzde 19 ve bilgilendirici broşürler yüzde 7 oranında desteklendi. Toplumsal şiddet olaylarının toplum üzerindeki psikolojik etkileri konusunda katılımcıların yüzde 87’si aşırı olumsuz, yüzde 8’i olumsuz ve yüzde 5’i nötr görüş bildirdi. Bu sonuç, şiddetin toplumda derin bir travma oluşturduğunu ortaya koydu. Duygusal tepkiler açısından ise öfke yüzde 48 ile en yaygın duygu olarak belirtilirken, korku yüzde 23, üzüntü yüzde 19 ve umutsuzluk yüzde 10 oranında ifade edildi.
Anket sonuçlarını değerlendiren Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, “Sonuçlar, toplumsal şiddet olaylarının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için çok yönlü bir yaklaşım gerektiğini ortaya koymaktadır. Daha sıkı yasaların uygulanması, eğitim ve farkındalık kampanyalarının artırılması, ekonomik sorunların çözülmesi ve psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması, şiddetin önlenmesinde ve toplumun iyileştirilmesinde önemli adımlar olacaktır. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve gençlerimizin daha güvenli bir geleceğe adım atabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri