Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Siyaset 01 Haziran 2024 - 12:30 Yorum: 0

Filipinler Devlet Başkanı’ndan Çin’e uyarı

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Singapur’da düzenlenen güvenlik formunda gerçekleştirdiği konuşmada “Herhangi bir Filipinler vatandaşı Çin’in kasıtlı eylemleri sonucu ölürse Filipinler bunu savaş eylemi olarak değerlendirecek...

Filipinler Devlet Başkanı’ndan Çin’e uyarı

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Singapur’da düzenlenen güvenlik formunda gerçekleştirdiği konuşmada “Herhangi bir Filipinler vatandaşı Çin’in kasıtlı eylemleri sonucu ölürse Filipinler bunu savaş eylemi olarak değerlendirecek ve en uygun şekilde karşılık verecektir” dedi.
Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Singapur’da gerçekleştirilen güvenlik formunda konuştu. Savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarını katıldığı forumda gerçekleştirdiği konuşmada bölgenin Washington’un odağında olmaya devam ettiğini kaydeden Marcos Jr, Asya’nın güvende olması durumunda ABD’nin güvende olacağını söyledi. Çin ile ilişkilere değinen Filipinler Devlet Başkanı, iki ülke arasındaki gerginliğin devam ettiği Güney Çin Denizi’nde kırmızı çizgiyi geçmemeleri konusunda Çin’i uyardı. Marcos Jr, “Herhangi bir Filipinler vatandaşı Çin’in kasıtlı eylemleri sonucu ölürse Filipinler bunu savaş eylemi olarak değerlendirecek ve en uygun şekilde karşılık verecektir. Böyle bir durum, geri dönüş olmayan bir yola girileceği anlamına gelmektedir. Bu bir kırmızı çizgi mi? Kesinlikle kırmızı çizgi olacak” dedi.
Çinli sözcüden Filipinlere suçlama
Toplantıda Çinli askeri sözcü ise, Filipinler Devlet Başkanının açıklamalarına karşın Filipinlileri provokasyon yapmakla suçladı. Çinli sözcü “Eğer bir askerin çatışmada ya da kazara ölmesi savaşı tetikler” dedi. Sözcü, Filipinlilerin “dış güçler” tarafından yüreklendirildiğini ifade ederek ABD’nin son ortak askeri tatbikatta Filipinler’e orta menzilli bir füze sistemi göndermesinin “bölgesel güvenlik için gerçek bir tehdit oluşturduğunu” söyledi.
Austin: “tehlikeli taciz”
Toplantıya ABD’yi temsilen ise Savunma Bakanı Lloyd Austin katıldı. Austin ise gerçekleştirdiği konuşmada, “Filipinlilerin karşı karşıya kaldığı tacizin tehlikeli olduğunu” söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri