Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 09 Ekim 2024 - 07:27 Yorum: 0

Erzincan’ın bereketli topraklarında pancar hasadı başladı

Türkiye’nin en yüksek şeker oranına sahip pancarların yetiştiği illerden birisi olan Erzincan’da mart ayında ekilen şeker pancarlarının hasadına başlandı.Tarımın yaygınlaştırıldığı Erzincan’ın bereketli topraklarında çiftçilerin alın t...

Erzincan’ın bereketli topraklarında pancar hasadı başladı

Türkiye’nin en yüksek şeker oranına sahip pancarların yetiştiği illerden birisi olan Erzincan’da mart ayında ekilen şeker pancarlarının hasadına başlandı.
Tarımın yaygınlaştırıldığı Erzincan’ın bereketli topraklarında çiftçilerin alın teriyle aylar önce ektiği pancarların tarladan fabrikaya uzanan zahmetli yolculuğu başladı. 180 günde yeterli olgunluğa erişen şeker pancarları Erzincan’da bu yıl iklimsel değişiklikler nedeniyle erken gelişti.
Traktör ve kamyonlarla fabrikaya taşınan pancarlar, analizlerinin yapılmasının ardından çeşitli işlemlerden geçerek toz şeker haline getiriliyor. Tarladan sofraya uzanan şeker pancarları ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Tarlasındaki şeker pancarlarını hasat eden Hüseyin Bayram, hasat edilen pancarların sofraya uzanan yolculuğunu anlattı. Çiftçi Bayram, “Tarlada hasat edilen pancarları Erzincan Şeker Fabrika ’sına götürüyoruz. Burada üretimi yapılan pancarlar işlenerek tüm ülkeye şeker olarak dağıtılıyor.” dedi.
Erzincan’ın Yeşilyurt köyünde 13 yaşından itibaren dede mesleği olarak çiftçilik yaptığını söyleyen Kadir Bozkurt ise “Mart ayında ektik pancarlarımızı şimdi hasat zamanı. Buradan fabrikaya götürdüğümüz pancarlar orada şekere dönüşecek. Ardından dönüp sofralara gelecek.” şeklinde konuştu. Bozkurt, Erzincan’da üretilen pancarın şeker bakımından daha kaliteli olduğunu kaydetti.

Erzincan’ın bereketli topraklarında pancar hasadı başladıErzincan’ın bereketli topraklarında pancar hasadı başladı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri