Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Ocak 2024 - 12:29 Yorum: 0

Emlakçı Nuri Koç: "Kiraları, fason emlakçılar ev sahipleriyle yükseltiyor"

Kırşehir’de emlakçılık yapan Nuri Koç, konut ve iş yeri kira bedellerini emlak danışmanlığı yetki belgesi olmayan "fason" olarak tabir edilen emlakçıların ev sahipleriyle anlaşarak yükselttiğini söyledi.Konut kiralarında emlakçı, kirac...

Emlakçı Nuri Koç: 'Kiraları, fason emlakçılar ev sahipleriyle yükseltiyor'

Kırşehir’de emlakçılık yapan Nuri Koç, konut ve iş yeri kira bedellerini emlak danışmanlığı yetki belgesi olmayan "fason" olarak tabir edilen emlakçıların ev sahipleriyle anlaşarak yükselttiğini söyledi.
Konut kiralarında emlakçı, kiracı ve ev sahiplerinin sorun yaşadığını aktaran emlakçı Nuri Koç, "Ev sahipleri ve kiracı arasındaki tartışmalarda emlakçılar büyük sorunlar yaşıyor. Yetki belgesi olmayan fason olarak tabir ettiğimiz emlakçılar, ev sahipleriyle birlikte olup kira fiyatlarının da yükselmesini sağlıyor. Emlakçılar üzerinde denetimler arttırılmalı, yetki belgesi olmayan ve bizlerin fason olarak gördüğü emlakçılara müdahale edilmeli. Fason emlakçılar ev sahipleriyle anlaşıp yüksek kira bedelleriyle vatandaşı da mağdur ediyor. Fason emlakçılar ucuz komisyon amacıyla vatandaşı da mağdur ediyor. Geçen yıl bin-bin 500 lira değerinde verdiğimiz dairelere 7-8 bin, 3-4 bin lira değerinde verdiğimiz dairelere ise 10-15 bin gibi rakamlar istiyorlar. Fason emlakçılara yetkili birimler müdahale etmeli" diye konuştu.
Mustafa Yıldız adlı vatandaş ise, insanların ev kiralarının yüksekliği karşısında gelir durumuna göre uygun ev aradıklarını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri