Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:22 Afganistan’da TİKA’nın desteğiyle ‘Dünya Turizm Günü Fuarı’ düzenlendi17:21 Siirt’te Tarihi ve Doğal Güzellikleri için temizlik seferberliği17:21 Vatandaş asfalt istedi Başkan Sak yaptı17:21 Kaybolmaya yüz tutan vitray sanatına kadın eli değdi17:19 SERKA’nın 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Iğdır’da gerçekleştirildi.17:19 Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begaj’dan Erdoğan’a : “Arnavutluk ve Arnavutların...17:18 Başkan İbrahim Sandıkçı’dan öğrencilere ödül17:18 AK Partili Cıngı ‘Sınırların Ötesinde Birliktelik’ için Almanya’ya gidiyor17:17 Muğla Köyceğiz yangını kontrol altına alındı17:16 Samsun Emniyeti’ne 91 yeni araç takviyesi17:16 Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası sona erdi17:11 Denizli OSB’de ’Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ semineri düzenlendi17:09 Kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi kordon sefası yapacakken jandarmaya y...17:09 Ankara’da kuzu yüklü tır devrildi, hayvanlar telef oldu17:08 Arnavutluk Başbakanı Rama: “Türkiye askeri sanayide büyük başarılara imza a...17:07 Türk Silahlı Kuvvetleri gövde gösterine çıktı: Hedefler tam isabetle vuruld...17:05 Vali Şahin: "Dünya genelinde, ülkemizde ve Antalya’da iklim değişikliğine b...17:04 Edirne’de gündüz vakti silahlı çatışma: Yaralının yere yığıldığı anlar kame...17:04 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Denizli’de eğitim camiasına anlatılıyor17:03 Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeleri seçildi
Sahil Park
Yaşam 23 Haziran 2024 - 10:45 Yorum: 0

Elazığ’daki höyük manzarası ile dikkat çekiyor

Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan höyük manzarası ile dikkat çekerken, köylüler kazı çalışması başlatılarak alanın turizme kazandırılmasını istiyor.Keban ilçesine bağlı Dürümlü köyünde bulunan höyük, konumu ve manzarası ile dikkat çeki...

Elazığ’daki höyük manzarası ile dikkat çekiyor

Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan höyük manzarası ile dikkat çekerken, köylüler kazı çalışması başlatılarak alanın turizme kazandırılmasını istiyor.
Keban ilçesine bağlı Dürümlü köyünde bulunan höyük, konumu ve manzarası ile dikkat çekiyor. Keban Baraj Gölü’ne sıfır ve bölgeye hakim konumda bulunan höyüğün Urartu ve Romalılar döneminde kaldığı tahmin ediliyor. Yaklaşık 10 yıl önce sit alanı ilan edilen ve jandarma tarafından korunan höyük, kaçak kazıların da hedefi haline geliyor. Rivayetlere göre içerisinde Urartu kralının mezarı olduğu söylenen bölgede köy sakinleri, kazı çalışması yapılarak bölgenin turizme kazandırılmasını istiyor.

Kaçak kazılarla tahrip edilmiş
Höyük hakkında bilgi veren köy sakinlerinden Nedim Kılınç, “Keban ilçesine bağlı Dürümlü köyünde bulunuyor. Doğma büyüme bu köydeyiz. Bu höyük, Urartular veya Romalılar döneminden kalma bir yerdir. Keban Barajı’na sınır bir yerde yer alıyor. Manzarası güzel. İçerisinde ne olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz ama kaçak kazı yapan vatandaşlar buraya gelerek burayı tahrip ediyorlar. Onun dışında burası hakkında çok fazla bir bilgimiz yok. Burası yaklaşık 10 yıldır sit alanıdır. Kolluk kuvvetlerimiz burada sürekli devriye atıyor ama her ne kadar devriye atsalar da kaçak kazı oluyor. Burada şimdiye kadar bir kazı çalışması başlatılmadı. Biz de burada bir kazı çalışmasının başlatılmasını isteriz. Tarihi bir yer, vatandaşlar burayı gelip görsün ve turizme kazandırılsın. Rivayete göre burada Urartu kralının mezarı var diyorlar. Vatandaşlar da bu rivayetlere inandığı için gelip burada kaçak kazı yapıyorlar. Köy halkı olarak buraya kaçak kazı yapanlardan usandık. Çok insan geldiği için insan ister istemez rahatsız oluyor. Kimin geldiği belli değil” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri