Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 14 Ağustos 2024 - 12:24 Yorum: 0

DSİ’den Erzincan’a 4,9 Milyar TL yatırım!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2024 yılları arasında Erzincan’a 4,9 Milyar TL yatırım yapıldı, 82 adet tesis hizmete alındı.Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Erzincan’da gazetecilerle bir araya geldi. Ya...

DSİ’den Erzincan’a 4,9 Milyar TL yatırım!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2024 yılları arasında Erzincan’a 4,9 Milyar TL yatırım yapıldı, 82 adet tesis hizmete alındı.
Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Erzincan’da gazetecilerle bir araya geldi. Yavuz, Erzincan’a yapılan yatırımları sunum eşliğinde gazetecilere aktardı.
2003-2024 yılları arasında DSİ tarafından Erzincan’a 4,9 milyar TL yatırım yapıldığını kaydeden Yavuz, aynı zamanda Erzincan’da 82 adet tesisin hizmete girdiğini belirtti.
Yavuz, “Bu tesislerin 4 adeti baraj, 1 adeti gölet, 5 adeti sulama tesisi, 61 adeti taşkın koruma tesisi, 11 adeti HES tesisidir.” dedi.
Öte yandan Erzincan’da 2003-2024 yılları arasında tamamlanan hizmetleri aktaran Yavuz, şunları kaydetti:
“Erzincan’ın 4 baraj ile depolama kapasitesi 52,49 milyon metreküp arttı.
1 gölet ile depolama kapasitesi 0,44 milyon metreküp arttı.
5 sulama tesisi ile 121 bin 400 dekar tarım arazisi daha sulamaya açılmış ve yıllık 1,2 Milyar TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.
61 taşkın koruma tesisi ile 56 meskun mahal ve 5 bin 950 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunmuş,
11 HES Tesisi ile hidroelektrik enerji üretimi 0,93 milyar kWh artmıştır.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri