Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Kültür 30 Ocak 2024 - 16:34 Yorum: 0

Diyarbakır’da asırlık kilisede klasik müzik konseri

Diyarbakır’da Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde ziyaretçilere klasik müzik konseri verildi.Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Duored Grubu’nun yarım saat süren klasik müzik konseri ziyaretçiler tarafınd...

Diyarbakır’da asırlık kilisede klasik müzik konseri

Diyarbakır’da Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde ziyaretçilere klasik müzik konseri verildi.
Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Duored Grubu’nun yarım saat süren klasik müzik konseri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Grubun gitaristi Umut Volkan Yılmaz, hem Mardin konseri, hem de Diyarbakır’daki konserin kendileri için çok güzel geçtiğini söyledi.
Müzikleri tarihi mekanlarla birleştirince çok keyif aldıklarını belirten Yılmaz, “Repertuarımızda ağırlıklı klasik dönem var. Bunun yanı sıra modern dönem ve romantik dönem bestecilerinden oluşuyor. Eserlerin bir kısmını biz düzenleyip gitar ve kemana uyarladık. Kiliselerin akustiği çok güzel. Mesleki olarak da bundan biraz besleniyoruz” dedi.
Keman virtüözü Seda Gülşen Kınış ise konserlere ilk Mardin’de başladıklarını hatırlatarak, daha sonra burada konser verdiklerini ifade etti.
Böyle tarihi yapılarda konserin çok güzel bir deneyim olduğunu aktaran Kınış, “Dinleyicilerle burada buluşmak çok keyifli, çok heyecanlıydı. Normal bir salonda konser vermekten çok daha farklı. Burada olduğumuz için çok heyecanlı ve mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri