Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Siyaset 23 Temmuz 2024 - 15:32 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez"

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNWRA) terör örgütü olarak tanımlama çabalarına tepki gösterdi. Yazılı açıklamada, "Sivil halkı hedef alan ve son dok...

Dışişleri Bakanlığı: 'İsrail’in UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez'

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNWRA) terör örgütü olarak tanımlama çabalarına tepki gösterdi. Yazılı açıklamada, "Sivil halkı hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakın BM çalışanını öldürmüş olan İsrail’in UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez" denildi.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail parlamentosunun UNWRA’yı terör örgütü olarak tanımlama çabalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Yazılı açıklamada, İsrail parlamentosunun, UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelemeye dönük çalışmaları, İsrail’in Filistin halkını ve Filistinli kimliğini yok etmeye yönelik saldırılarının yeni bir aşaması olduğu kaydedildi.
1949 yılında BM Genel Kurulu tarafından kurulmuş olan UNRWA’nın, milyonlarca Filistinli mülteciye hayati hizmetler sunması ve Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş haklarının simgesi olduğu aktarılan açıklamada ayrıca, İsrail’in UNRWA’yı itibarsızlaştırmak suretiyle Filistinli mültecilerin en temel haklarını ellerinden almak istediği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Gazze’deki UNRWA okullarına sığınan sivil halkı hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakın BM çalışanını öldürmüş olan İsrail’in UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez. Türkiye, UNRWA’ya güçlü desteğini sürdürecektir. Uluslararası toplumu UNRWA’ya yönelik saldırılar karşısında seslerini yükseltmeye ve Ajansa destek vermeye davet ediyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri