Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:13 Son 1 haftadır devam eden “Çember-23” operasyonları ile hakkında yakalama k...08:12 Karın ağrısı şikayeti ile gelen hastanın karnından 26 kilogramlık tümör çık...08:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "81 ilde son 1 haftadır ’mahkemelerimizce hapis...08:03 Bayburt’un asayiş olayları Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda değerlendi...07:50 Hastanede “Anne Sütü ve Emzirme” eğitimi verildi07:38 Erzincan’da son 4 yılda 104 köyde 520 sıvat dağıtımı gerçekleştirildi07:22 Bayburt’ta yapılan 5.8’lik deprem tatbikatı gerçeği aratmadı07:20 Erzincan’da düzenlenecek sempozyumla ilgili toplantı yapıldı07:12 POMEM’de yeni dönem07:08 Önce öğrenip üretiyorlar, sonra yiyorlar06:45 Mersin’de kız öğrenci yurdu önündeki taciz iddiası asılsız çıktı06:08 Beyaz Saray’dan Netanyahu’nun Lübnan’a yönelik tehdidi ile ilgili yorum05:31 Milton Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı: Olağanüstü hal ilan edildi03:57 Başıboş köpek kazaya sebep oldu: 1 yaralı03:21 İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik son saldırılarında ölü sayısı 10’a yük...03:19 Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama02:42 Bagajdaki mutfak tüpü alev aldı, araç ateş topuna döndü: Yola atlayan sürüc...02:37 Beyoğlu’nda eğlence mekanlarına denetim02:34 Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gaz...02:33 Çocukların korunmasına dair meclis araştırması komisyonu kurulmasına dair k...
Sahil Park
Sağlık 18 Ocak 2024 - 10:18 Yorum: 0

Diş hekimi Yüksel: ’’Diş gıcırdatmanın yüzde 90’ı strese bağlı olarak ortaya çıkıyor’’

Diş hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, diş sıkması ve diş gıcırdatması hastalığının çocuk ve ileri yaştakilerde sıklıkla görüldüğünü, bunun nedeninin yüzde 90 oranında stres olduğunu söyledi.Diş hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, son dönemlerde...

Diş hekimi Yüksel: ’’Diş gıcırdatmanın yüzde 90’ı strese bağlı olarak ortaya çıkıyor’’

Diş hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, diş sıkması ve diş gıcırdatması hastalığının çocuk ve ileri yaştakilerde sıklıkla görüldüğünü, bunun nedeninin yüzde 90 oranında stres olduğunu söyledi.
Diş hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, son dönemlerde artan diş sıkması ve gıcırdatması hakkında açıklamalarda bulundu. Diş gıcırdatmanın çocuk ve ileri yaşta görüldüğünü belirten belirten Yüksel, “Hastaların şunu bilmesi lazım. Diş gıcırdatmanın yüzde 90’ı strese bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bunun yanında hastada merkezi sinir sistemini uyaran herhangi bir hastalık olabilir, Parkinson, Serebral Palsi, epilepsi ve Down Sendromu gibi hastalıklar ya da hastanın sindirim sistemini etkileyen, yetersiz beslenmesi de olabilir. Hastalarımızda stresi etkileyen hiperaktif, endişe ve tedirgin gibi psikolojik rahatsızlıklardan dolayı hastalar dişlerini sıkıyor olabilirler. Diş sıkması diş ile ilgili bir sorun da olabilir. Mesela kötü yapılmış protezler, dolgular ve yüksek yapılmış dolgular bu tip durumlarda diş sıkmasına sebep olabilir. Diş sıkmanın tedavisi ilk olarak hastaya eklemine yük bindirmemesi gerektiğini ve zorlamaması gerektiğini söylüyoruz. Mesela esnerken çok fazla ağzın açık olmaması lazım. Onun dışında hastaların en çok kullandığı şeffaf plak yöntemidir. Şeffaf plakta da ölçü aldıktan sonra hastaya özel plaklar üretiyoruz. Hasta, bu şeffaf plakları mutlaka gece kullanmalıdır. Çok stresli hastalar da ise gündüz kullanmalarını da öneriyoruz. Bir diğer tedavi farmakolojik tedavi yöntemidir. Hastayı kas gevşeticiler kullanabilir. Başka bir yöntem de eklem splintidir. Bu da bir ortodonti tedavisine giriyor. Hastanın diş yapısında çarpışıklık varsa eklem splinti ya da ortodonti tedavi görebilir. Diş sıkması veya gıcırdatması çocukluk çağında ve ileri yaşlarda daha sık görülüyor. Çocukluk çağında görülme sebebi, çocukta bir hiperaktiflik vardır veya kıskançlık durumu vardır bu tür durumlarda çocuklar diş gıcırdatma görülür. İleri yaşlarda görülme sebebi de hastalarda kötü dolgular ve yüksek yapılmış protezler olmasıdır. Hem çocuk yaşlarda hem de ileri yaşlarda olmasının en büyük sebebi strestir” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri