Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 03 Şubat 2024 - 19:11 Yorum: 0

Çorum’da kurulacak GES’in alanı değişiyor

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR) tarafından Çorum’da Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.İsdemir, Hatay tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak için 4,5 milyar lira yatırımla Çorum’da 130 MW Güneş Enerji Santrali kuracak.

Çorum’da kurulacak GES’in alanı değişiyor

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR) tarafından Çorum’da Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.
İsdemir, Hatay tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak için 4,5 milyar lira yatırımla Çorum’da 130 MW Güneş Enerji Santrali kuracak.
İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çorum merkez ilçeye bağlı, Dereköy köyü sınırlarında 194 hektarlık alanda öztüketim amacıyla kurmayı planladığı güneş enerji santralinde mücbir sebepler nedeniyle yer değişikliği yapacak. Şirket, 130 MW kurulu gücünde İsdemir Çorum Alaca Güneş Enerji Santrali’ni (GES) Çorum ili, Alaca ilçesi, Perçem köyü sınırları içinde kurmayı planlıyor. Projenin değeri 4,5 milyar lira olarak hesaplanıyor.
Proje kapsamında 550 Wp gücünde 310 bin 905 adet panel kurulacak. Santralde yılda 280 milyon Kwh’den fazla elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’ye ait Hatay tesisinin tüketimini karşılamak amacı ile kullanılacağı öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri