Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 12 Ekim 2024 - 09:29 Yorum: 0

Çobanlar suya kavuştu

Muğla genelinde hayvancılık yapan yetiştiriciler için çayır mera ıslah projelerini aralıksız sürdüren Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer İlçesi Dere Mahallesi Çiftlik mevkiindeki mera alanında, sondaj ve sıvat çalışması başlattı....

Çobanlar suya kavuştu

Muğla genelinde hayvancılık yapan yetiştiriciler için çayır mera ıslah projelerini aralıksız sürdüren Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer İlçesi Dere Mahallesi Çiftlik mevkiindeki mera alanında, sondaj ve sıvat çalışması başlattı.
Muğla’nın Seydikemer İlçesi Dere Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yıllardır yaşadığı su sorununa, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çözüm getirildi. Dere Mahallesi’nin bin 700 rakımdaki Çiftlik Mevkiinde tahsis işlemleri tamamlanan mera alanında ‘Islah ve Amenajman’ çalışması başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, civar köylerde yaşayan vatandaşların su sorununa çözüm bulmak ve hayvanların içme suyu ihtiyacını giderebilmek amacıyla sondaj kuyusu çalışmasını da eş zamanlı olarak gerçekleştirmeye başladı.
108 metrede suya ulaşan ekipler, kangal borular aracılığıyla suyu ıslah projesi kapsamında yapılan beton sıvatlara ulaştırdı. Projenin tamamlanması ile birlikte Çiftlik Mevkii ve civarında çobanlık yapan yaklaşık 30 yetiştiricinin bu hizmetten faydalanabilecek.
Suya kavuşan vatandaşlar, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaşanan su sıkıntısı ile yakından ilgilendiğini belirten vatandaşlar, su borularının gömüldüğünü ve artezyenin çakıldığını söylediler. Vatandaşlar, “Allah devletimizden, milletimizden, memurlarımızdan, emeği geçenlerden razı olsun” dediler.

Çobanlar suya kavuştuÇobanlar suya kavuştu
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri