Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 16 Ekim 2024 - 12:22 Yorum: 0

Çin: “Tayvan’a karşı güç kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Çin’in Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Chen Binhua, Çin’in Tayvan’la birleşmek için çabalayabileceğini ancak Tayvan’a karşı güç kullanmaktan vazgeçmeyi taahhüt etmeyeceğini belirtti.Tayvan çevresindeki askeri tatbikatlarını sürdüren Çin’de...

Çin: “Tayvan’a karşı güç kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Çin’in Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Chen Binhua, Çin’in Tayvan’la birleşmek için çabalayabileceğini ancak Tayvan’a karşı güç kullanmaktan vazgeçmeyi taahhüt etmeyeceğini belirtti.
Tayvan çevresindeki askeri tatbikatlarını sürdüren Çin’den Tayvan’a uyarı geldi. Çin’in Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Chen Binhua başkent Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, "Barışçıl yeniden birleşme ihtimali için en yüksek samimiyetle çabalamaya hazırız" dedi. Ancak asla güç kullanımından vazgeçmeyi taahhüt etmeyeceklerini belirten Chen, bunun dış güçlere ve çok az sayıdaki ayrılıkçıya yönelik olduğunu, Tayvan halkına karşı olmadığını söyledi.
Tayvan’ın, en büyük silah tedarikçisi olan ABD ve müttefikleriyle yakın ama resmi olmayan ilişkileri olduğuna dikkat çeken Chen, "Tayvan ne kadar askeri ve ne kadar silahı olursa olsun, dış güçler müdahale etsin veya etmesin, eğer risk almaya cesaret ederse bu kendi yıkımına yol açacaktır. Ulusal egemenliğimizi ve toprak bütünlüğünü savunma eylemlerimiz bir an bile durmayacak” dedi.
Çin, son 5 yıldır neredeyse her gün Tayvan açıklarına savaş gemileri gönderiyor ve Çin’e ait savaş uçakları Tayvan üzerinde uçuyor. Tayvan yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamada, son 24 saatte Tayvan çevresinde Çin’e ait 22 askeri hava aracının ve 5 donanma gemisinin tespit edildiği belirtildi.

Çin-Tayvan arasındaki egemenlik ihtilafı
Pekin yönetimi Tayvan’ın Çin’in bir parçası olduğunu belirtirken, Tayvan ise "bağımsız bir ülke" olduğunu iddia ediyor. Çin yönetimi "barışçıl yeniden birleşme" adı altında Tayvan’ı Çin’e bağlamak istiyor ve bunun için güç kullanmaktan çekinmeyeceğini ifade ediyor. Pekin ayrıca, diğer ülkelerin Tayvan ile resmi temas kurmasını da "egemenlik ihlali" olarak görüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri