malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 05 Şubat 2024 - 14:35 Yorum: 0

Büyükşehir Muğla’nın suyunu kontrol ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda atık su ve içme suyunun kontrolü için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz...

Büyükşehir Muğla’nın suyunu kontrol ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda atık su ve içme suyunun kontrolü için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarlarında analiz çalışmaları rutin olarak sürüyor.
MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardına göre akredite olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Ölçüm ve Analiz Yeterlik Belgesini almış olan Bodrum ve Marmaris Çevre Analiz Laboratuvarlarında Muğla’nın atık su ve içme suyu analiz ediliyor.
282 Bin 945 analiz yapıldı
İçme suyunda bulanıklık, demir, nitrat gibi 15 parametre, atık suda azot, fosfor, yağ/gres gibi 7 farklı parametrenin analizinin yapıldığı laboratuvarlarda bugüne kadar 282 bin 945 analiz yapıldı. Analizler kimyager, biyolog, gıda mühendisi ve çevre teknikeri gibi uzmanlar tarafından yapılırken analizler arasında tesis kontrol, şebeke kontrol, kuyu/kaynak kontrolleri, iç izleme gibi kontroller yer alıyor.
Sağlıklı su için içme suyu depoları yenileniyor
İçme suyu depoları suyun evlere aktarımı sırasında beklediği yapılar olması itibariyle su kalitesi açısından büyük önem taşıyor. Kaynaklardan edinilen suyu temiz depolarda muhafaza edilmesi ve suyun temiz olarak korunması amacıyla Büyükşehir ekipleri tarafından çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 167 içme suyu deposu tamamıyla yenilenirken geri kalan depolarda ise rutin olarak bakım onarım ve temizlik çalışmaları yapılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri