Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:22 Başkan Kasapoğlu, Denizlili tekstilcileri fuarda yalnız bırakmadı12:21 Defne yaprağı toplamak için gittiği ormanda kaybolan kadını jandarma buldu12:21 Aranan şahıslar tabanca ve bıçakla yakalandı12:21 Esenyurt Belediye Başkanı Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ile bir araya ge...12:20 DNA incelemesi için mezarı açılan Cem Garipoğlu’nun kemikleri yeniden defne...12:19 Babadağ Belediye Başkanı Kumral, Denizlili tekstilcilere anlamlı destek12:19 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’den Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne övgü12:19 Hakkında 5 yakalama emri bulunan şüpheli polisi görünce 2. kattan atladı12:17 Başkan Çolakbayrakdar: "Hizmetlerimizle geleceğin kırsalını yeniden inşa ed...12:16 Park halindeki motosiklet çalındı12:15 Sarıyıldız: "Daha modern bir Akdeniz için çalışıyoruz"12:15 Aydın’da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı12:13 Elazığ’da avcı adaylarına yönelik kurs düzenlendi12:12 Boluspor, milli arada güç depoluyor12:11 Battalgazi mahallesi Melikgazi Belediyesi ile dönüşüyor12:08 Trafik ışıklarında bekleyen araçları son anda fark etti, şarampole yuvarlan...12:04 MSB: “Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi”12:04 Balıkesir’de ’Yakın Kart’ dönemi başladı: Başkan Akın, destek paketi müjdel...12:04 Kadir Has Üniversitesi Türkiye’nin en iyi 8’inci üniversitesi seçildi12:04 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan şahsı polis yakaladı
Sahil Park
Sağlık 09 Ocak 2024 - 14:29 Yorum: 0

Bursa’da kamu hastaneleri 2023’te 15 milyon muayene hizmeti verdi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Salih Metin, 2023 yılı boyunca Bursa’daki kamu hastanelerinde acil muayenelerle birlikte 15 milyon 879 bin 243 poliklinik hizmeti verildiğini belirtti.2023 yılında...

Bursa’da kamu hastaneleri 2023’te 15 milyon muayene hizmeti verdi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Salih Metin, 2023 yılı boyunca Bursa’daki kamu hastanelerinde acil muayenelerle birlikte 15 milyon 879 bin 243 poliklinik hizmeti verildiğini belirtti.
2023 yılında Bursa’da verilen sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Metin, sağlıkta oldukça yoğun bir yılı geride bıraktıklarını dile getirdi. Bursa’da 21 kamu hastanesi, 2 diş hastanesi ile 2 ağız ve diş sağlığı merkezinde toplamda 5 bin 800 civarı yatak kapasitesi ile hizmet verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Metin, “2023 yılında bir önceki yılın rakamlarına göre yüzde 21’lik artışla 9 milyon 117 bin poliklinik hizmeti verildi. Acil servislerimizde 5 milyon 160 bin muayene gerçekleştirildi. Diş hastaneleri ve diş merkezlerimizde ise 1 milyon 600 bin poliklinik yapıldı. Tüm rakamları topladığımızda 15 milyon 879 bin 243 poliklinik hizmeti verildi” dedi.
2023 yılında 270 bin civarı ameliyat hizmeti verildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Metin, “289 bin hastamıza da yataklı tedavi hizmeti sunduk. İlimizde 8 bin 700 sezaryen olmak üzere toplamda 18 bin 378 doğum gerçekleşti” şeklinde konuştu.
“Bölgeye hizmet veriyor”
Bursa’nın, Güney Marmara illeri ile birlikte 6,5 milyonluk bir nüfusa sağlık hizmet sağladığının altını çizen Doç. Dr. Metin, “Kentimizin her köşesine nitelikli sağlık hizmeti ulaştırabilmek için çaba sarf ediyoruz. İl dışından gelen sevkleri de göz önüne aldığımızda zaman zaman yoğun bakım yataklarımız, doluluk gösterebiliyor fakat bu durum sağlık hizmetleri anlamında bir aksamaya sebebiyet vermemektedir. Mevsimsel grip vakalarının artışına bağlı olarak acil servislerimizde zaman zaman yoğunluk yaşanabilmektedir” ifadelerini kullandı.
“Gelmiyorsanız iptal edin”
Türkiye genelinde branşlara göre değişiklik gösterse de yüzde 25’lere yaklaşan bir oranda randevu alıp randevusuna gelmeyen hastaların bulunduğu bilgisini veren Doç. Dr. Metin, “Genel cerrahi, iç hastalıkları gibi bazı branşlarımız var ki buralarda maalesef randevu alındığı halde muayeneye gelmeyen çok daha fazla hastamız olabiliyor. Haliyle bu tıkanıklığın daha da artmasına sebep olmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız MHRS ile randevu alıp bu randevuya ihtiyaçları kalmadığı zaman randevularını iptal etmeleridir” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri