Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:02 Edvin Kuc: “Umarım, Türkiye maçı kötü gidişatımızın biteceği bir maç olur”20:00 İtalya Savunma Bakanı: "İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen ve tekra...19:59 Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Tebrikler çocuklar”19:58 Prosinecki: “Türkiye’nin kalitesini konuşmaya gerek yok, hepsi yıldız oyunc...19:57 Çanakkale’de 37 kaçak göçmen yakalandı19:55 Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı19:53 Sarıyer’de üniversite öğrencisinin başına demir korkuluk düştü19:53 Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen yakalandı19:49 Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiy...19:47 Serhat Akın’a düzenlenen saldırıda 7 şüpheliye 20 yıl hapis istemi19:45 Bakan Güler: "İsrail’in Filistin’de sergilediği devlet terörünü Lübnan’a ya...19:44 Ehliyetsiz sürücünün çarptığı motosikletli hayatını kaybetti19:40 Hull City, Alanyaspor maçı öncesi basınla bir araya geldi19:38 Sokak ortasında arkasından sinsice yaklaşıp böyle vurdu19:34 Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ilk günün lideri Billy Bolt19:34 Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay’ın eşi Armanda Begay i...19:33 Arda Güler: “Carlo Ancelotti ile aramda hiçbir problem yok”19:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Rama, Namazgah Camii’ni ibad...19:32 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da 13 gündür kayıp olan Rojin’in babası ve a...19:28 Bozburun karasında 20 düzensiz göçmen yakalandı
Sahil Park
Sağlık 10 Ekim 2024 - 17:38 Yorum: 0

Burdur’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 4 hastaya umut oldu

Burdur’da evde düşerek beyin kanaması geçiren ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri ailesinin organ naklini kabul etmesi sonucu 4 hastaya nakledilecek.Burdur’un Gölhisar geçtiğimiz günlerde evinde...

Burdur’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 4 hastaya umut oldu

Burdur’da evde düşerek beyin kanaması geçiren ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri ailesinin organ naklini kabul etmesi sonucu 4 hastaya nakledilecek.
Burdur’un Gölhisar geçtiğimiz günlerde evinde düşerek beyin kanaması geçiren H.T. (34), önce ambulans ile Gölhisar Devlet Hastanesi’ne, buradan da Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hastanede 3 gündür yoğun bakımda tedavisi süren H.T.’nin dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakil Birimi tarafından aile ile yapılan görüşme sonrasında H.T.’nin organları bağışlandı. Yapılan tetkikler sonrasında H.T.’nin kalbi, karaciğeri ve 2 böbreğinin alınması kararlaştırıldı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakil Merkezi ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Doku ve Organ Merkezi’nden özel ekipler nakil için Burdur’a geldi. Burdur Devlet Hastanesi’nde 12.00’de başlayan ve yaklaşık 3.5 saat süren başarılı ameliyat sonrasında alınan kalp, Ankara’da nakil bekleyen hasta için Süleyman Demirel Havalimanı’nda bekleyen uçakla Ankara’ya, karaciğer ve böbrekler ise Antalya’da nakil bekleyen hastalar için özel araçla Antalya’ya sevk edildi. Kalp, karaciğer ve böbreklerden birinin direk hastalara nakledileceği öğrenilirken bir böbreğin ise yapılan testler sonucunda uygun hasta çıkarsa ona nakledileceği öğrenildi.
Ameliyat öncesinde açıklamada bulunan Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Yüksel, “Hastanemizde tedavi gören ve dün gece saat 22.00’de beyin ölümü gerçekleşen hastamızın ailesi ile Organ Nakil Koordinatörlüğümüzün vasıtası ile irtibata geçildi. Ailesinin de onayıyla Ankara’dan ve Antalya’dan gelecek ekip ile kalp, karaciğer ve böbrekleri 4 kişiye hayat olacaktır. Ailemize teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.” şeklinde konuştu.
Antalya’dan nakil için gelen Akdeniz Üniversite Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bölümleri Bilimi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kısaoğlu ise, “Ülkemizde olsun dünyada olsun organ nakli bekleyen çok fazla hasta var. Karaciğer olsun, böbrek olsun kalp olsun ve diğer dokular. Tabii bu hastalara da bir organ gerekiyor. Bekleme listesinde hastalar nakil yapılmadığı sürece sürekli artıyor. Tabii bunu iki yolla yapabiliyoruz. Ya kadavradan yani organ bağışı olacak ya da canlı vericiyle yapılıyor. Bunu organ bekleme havuzu dediğimiz yerlerden temin ediyoruz. Tabii gönül ister ki ülkemizde de diğer dünya ülkeleriyle kıyasladığımız zaman özellikle Amerika’da organ bağış oranı orada daha yüksek. İnşallah bizde de yüksek olacak. Bugün bir tane daha yaşayacağız. Burada organını bağışlayan bu ailelere gerçekten ben çok minnettarım, çok teşekkür ediyorum onlara. Bu hastanın iki böbreği, karaciğeri ve kalbi kullanılacak. 4 farklı kişiye can olacak. Çok güzel bir şey bu. Bunun için biz de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Canlı vericiyle biz farkımızı kapatmaya çalışıyoruz ülke olarak. Ülkemizde yüzde 70-80 oranında canlı vericiden yapılıyor genellikle bu işlem. Yüzde 20-30 oranında kadavradan. İnşallah önümüzdeki senelerde bu artsın diye biz de gereken gayreti gösteriyoruz, toplumu bilinçlendirmeyi çalışıyoruz. Buradan alacağımız bu organları da kalp ekibi ayrı yere böbreğin bir tanesi belli değil, diğer böbrek başka bir kuruma gidecek ama karaciğer bizde. İnşallah yeni insanlara umut olacak. Bu çok güzel bir şey. Hep birlikte organ bağışının önemini vurgulamamız lazım ve artırmamız lazım” dedi.

Burdur’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 4 hastaya umut olduBurdur’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 4 hastaya umut oldu
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri