Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek gemi Beyrut’tan ayrıldı08:13 Son 1 haftadır devam eden “Çember-23” operasyonları ile hakkında yakalama k...08:12 Karın ağrısı şikayeti ile gelen hastanın karnından 26 kilogramlık tümör çık...08:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "81 ilde son 1 haftadır ’mahkemelerimizce hapis...08:03 Bayburt’un asayiş olayları Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda değerlendi...07:50 Hastanede “Anne Sütü ve Emzirme” eğitimi verildi07:38 Erzincan’da son 4 yılda 104 köyde 520 sıvat dağıtımı gerçekleştirildi07:22 Bayburt’ta yapılan 5.8’lik deprem tatbikatı gerçeği aratmadı07:20 Erzincan’da düzenlenecek sempozyumla ilgili toplantı yapıldı07:12 POMEM’de yeni dönem07:08 Önce öğrenip üretiyorlar, sonra yiyorlar06:45 Mersin’de kız öğrenci yurdu önündeki taciz iddiası asılsız çıktı06:08 Beyaz Saray’dan Netanyahu’nun Lübnan’a yönelik tehdidi ile ilgili yorum05:31 Milton Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı: Olağanüstü hal ilan edildi03:57 Başıboş köpek kazaya sebep oldu: 1 yaralı03:21 İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik son saldırılarında ölü sayısı 10’a yük...03:19 Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama02:42 Bagajdaki mutfak tüpü alev aldı, araç ateş topuna döndü: Yola atlayan sürüc...02:37 Beyoğlu’nda eğlence mekanlarına denetim02:34 Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gaz...
Sahil Park
Ekonomi 28 Mayıs 2024 - 10:19 Yorum: 0

Bozkırda kurduğu serada 1 milyon fide üretip 12 kişiye istihdam sağladı

Yozgat’ta yaşayan Nihat Künbetli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun(TKDK) sağladığı destekle yılda 20 milyon fide üretilebilen ve 12 kişiye istihdam sağlayan modern bir sera kurdu.Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerin...

Bozkırda kurduğu serada 1 milyon fide üretip 12 kişiye istihdam sağladı

Yozgat’ta yaşayan Nihat Künbetli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun(TKDK) sağladığı destekle yılda 20 milyon fide üretilebilen ve 12 kişiye istihdam sağlayan modern bir sera kurdu.
Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Yozgat’ta seracılık üretimi de giderek yaygınlaşıyor. Devlet destekli verilen üretim projeleri sayesinde hem üretici hem de tüketici kazanıyor. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde devlet desteği ile kurulan serada 12 ay boyunca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun sağladığı yüzde 65 oranındaki hibe desteği ile ilçeye bağlı İkikara köyü mevkiinde girişimci Nihat Künbetli tarafından kurulan 20 milyon kapasiteli 6 bin 500 metrekarelik serada fide üretiliyor. 12 kişinin istihdam edildiği serada yıl boyunca domates, biber, salatalık, kavun, karpuz, fasulye ve diğer fide çeşitleri olmak üzere 30’a yakın fide üretimi yapılıyor.
Dört mevsim üretimin yapılabildiği serada ilk yıl itibariyle 1 milyon fide üretilerek Yozgat ve çevre illere gönderimi yapıldı.

“Türkiye’nin dört bir yanına fide gönderiyoruz”
Serada fide üretiminde çalışan Şakire Metin, “Biz burada fide işi yapıyoruz. Salatalık, domates, patlıcan, biber üretiyoruz. Bu ürettiğimiz fideler Türkiye’nin dört bir yanına gidiyor. Biz de burada çalışarak ailemize destek oluyoruz. Cep harçlığımızı çıkartıyoruz. Çalışmak isteyen tüm bayanlara burayı öneriyorum.” dedi.
“Aile bütçemize katkı sunuyoruz”
Çalışanlardan Ayşegül Ünal ise, “Burada bozkır serası olarak tohumlama ve fide üretimi yapıyoruz. Evimizin geçimini sağlamak için burada fide üretiyoruz. Fidelerimiz büyüdükten sonra da vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Burada şu an 8’i bayan olmak üzere 12 kişi çalışıyoruz. Aile bütçemize katkı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
“12 kişiye istihdam sağlıyor”
İlk yıl olmalarına rağmen 20 milyon kapasiteli serada 1 milyon sebze fidesi üretimi gerçekleştirdiklerini söyleyen girişimci Nihat Künbetli, “Burası 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulmuş bir sera, içerisinde fide üretimi yapıyoruz. TKDK’nin de destekleriyle ilk yılımız olmasına rağmen bu serada şu an için 1 milyon fide üretimimiz oldu. Taleplere yetişemedik, daha fazla yapabilirdik ama temkinli başladık bu işe. Şu an seramızda 12 kişi çalışanımız var. Türkiye’nin her tarafına fidelerimizi gönderiyoruz. Antalya, Kayseri, Ankara, Konya, Edirne ve tokat gibi illere fidelerimizi gönderdik. İlçe halkımız da bize yoğun ilgi gösterdi, seramızı duyan Yozgat halkı da fide almak için geldi. İç Anadolu da böyle bir tesis ilk defa Sorgun’da kuruldu. Çünkü seramızın her şeyi otomasyon sistemle çalışıyor.” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri