Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2024 - 10:27 Yorum: 0

Bilecik’te ’Ozanlar Türkü ve Atışma Programı’ düzenlendi

Bilecik’te düzenlenen ’Ozanlar Türkü ve Atışma Programı’ renkli görüntülere sahne oldu.Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından dernek binasındaki programla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Ebu Talip Dursun, kültürleri yaşatmaya devam...

Bilecik’te ’Ozanlar Türkü ve Atışma Programı’ düzenlendi

Bilecik’te düzenlenen ’Ozanlar Türkü ve Atışma Programı’ renkli görüntülere sahne oldu.
Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından dernek binasındaki programla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Ebu Talip Dursun, kültürleri yaşatmaya devam ettiklerini söyleyerek, "Tarih boyunca Anadolu’da Oğuz boylarının yaşadığı ve sevdiği kültürler olarak ata binmek, cirit atmak, kılıç kalkan oynamak hançer bari oynamak, efe oyunu halay çekmek, ata barı oynamak, karşılama, kaşık oyunları oynamak, türkü yazıp söylemek şiir yazmak gibi. Bunlardan en önemlilerinden biri olan aşıklık geleneği olan şiiri önceden değil sahnede düzerek söylemek karşılıklı olarak saz ve söz ile atışması yapmaktır. Dünyada sadece Türk milletine özgü bir kültürlerden bazılarıdır Biz Bilecik Erzurumlular Derneği olarak kültürlerimiz yaşatmak için Bilecik ve Anadolu’dan gelmiş tüm hemşerimizin katılımıyla Ozanlarımız Erol Ergani, Aşık Zakir, İsrafil Daştan üstatların sahne aldığı güzel bir gece geçirdik. Kültürlerimizin unutulmaması için muhteşem bir Ozanlarımız program yaptık. Türküler, şiirler söylendi, atışmalar yapıldı. Türk edebiyatından örnekler sunuldu" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri