Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yerel 10 Ekim 2024 - 11:44 Yorum: 0

Bilecik’te çitçilerin kahverengi kokarca paniği

Bilecik’te, meyve bahçelerinde kahverengi kokarca görülmesi üzerine harekete geçildi.Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında 2023 yılında kentte görülmeyen kahverengi kokarca bu yıl Eylül-Ekim aylarında asıl...

Bilecik’te çitçilerin kahverengi kokarca paniği

Bilecik’te, meyve bahçelerinde kahverengi kokarca görülmesi üzerine harekete geçildi.
Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında 2023 yılında kentte görülmeyen kahverengi kokarca bu yıl Eylül-Ekim aylarında asılan feromon tuzaklara takıldı. İl Tarım Müdürü Necmettin Yoldaş konu hakkında yaptığı açıklamada; “2023 yılında kahverengi kokarcaya Bilecik İlinde rastlanılmamasına rağmen 2024 yılı Eylül - Ekim aylarında asılan feromon tuzaklarda zararlı görüldü. Kahverengi kokarca (Halyomorpha halys), egzotik kökenli polifag istilacı bir böcek türüdür. Türkiye’deki varlığı ilk kez 2017 de tespit edilmişti. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgiller, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan ve kivi bu böceğin en önemli konukçuları arasında yer alsa da yaşamını tüm bitkilerde sürdürebilmektedir” dedi.
" Kahverengi kokarca zararlısını erken teşhis ettiğimiz için popülasyonun çoğalmasını engellemek amaçlı görüldüğü yerde imha edilmesi önemlidir"
İl Müdürü Necmettin Yoldaş, "Kahverengi kokarca türünün yayılışını engellemek ve olumsuz etkilerini bertaraf edebilmek için dünya genelinde mekanik, kimyasal, biyolojik ve biyoteknik tabanlı olmak üzere çeşitli mücadele yöntemleri kullanılmaktadır. Kahverengi kokarca zararlısını erken teşhis ettiğimiz için popülasyonun çoğalmasını engellemek amaçlı görüldüğü yerde imha edilmesi önemlidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri