Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:22 Balkona çıkarak dans eden kadın etrafa ateş etmeye çalıştı19:21 Antalya merkezli 25 ilde 1,5 milyar liralık işlem hacimli siber operasyon:...19:20 TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: “Anayasa değişikliğine hiç kimsenin ihtiyacı...19:19 Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu19:18 Adalet Bakanı Tunç: "Suç ve suçluyla topyekun milletçe mücadele etmeliyiz"19:15 Mardin’de 5 yıl önce teröristlerin şehit ettiği 12 kişi anıldı19:13 Sosyal medyada uygunsuz videoları yayılan şahıs adliyeye sevk edildi19:13 14 kişiye mezar olan "sahildeki gökdelen" davasında sanıkların yargılanması...19:11 Otomobil çimento yüklü tırın altına girdi: 1’i ağır 4 yaralı19:04 Şişli’de bir kişi tartıştığı eşini silahla öldürüp kaçtı18:59 Hazırlık maçı: Alanyaspor: 0 - Hull City: 218:58 Niğde’de "Gastronomi Festivali" başladı18:56 Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok"18:54 Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet ve...18:53 Aydın polisi aranan şahıslara göz açtırmıyor: 14 tutuklama18:32 Terme’de huzur operasyonu18:32 Fransa, İsrail Büyükelçisini bakanlığa çağırdı18:16 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ile Demokrat Parti lideri Uysal bir aray...18:15 Polis olma hayali kuran Hiranur’un mutluluk çığlıkları duygu dolu anlar yaş...18:11 Sanatçılar sokağını DOKAP desteği ile yenilenecek
Sahil Park
Sağlık 11 Ekim 2024 - 16:38 Yorum: 0

Beyşehir’de sağlık çalışanlarına maymun çiçeği virüsü anlatıldı

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına maymun çiçeği hastalığından korunmanın yolları anlatıldı.Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şeyma Çiftçi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 14...

Beyşehir’de sağlık çalışanlarına maymun çiçeği virüsü anlatıldı

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına maymun çiçeği hastalığından korunmanın yolları anlatıldı.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şeyma Çiftçi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 14 Ağustos 2024 tarihinde yeniden uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan edilen maymun çiçeği hastalığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hastalığın erken tanınması, hastalıktan korunma önlenmelerin alınmasının sağlanması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen programda katılımcılara hastalığın tanımı, mikrobiyolojisi, epidemiyolojisi, bulaş yolları, belirti ve bulguları, vaka tanımları, tanısı, tedavisi ve aşısı ile ilgili konularda bilgiler aktarıldı. Sunumunda, ülkemizde 2024 yılında henüz maymun çiçeği vakasının görülmediğinin de altını çizen Uz. Dr. Çiftçi, şüpheli bir hasta başvurusu olması veya vakası ile karşılaşılması halinde yapılacak olanlara ilişkin de ayrıntılara yer verdi.
Çiftçi, ‘‘Maymun Çiçeği virüsü şüpheli bir hasta başvurduğunda veya ihtimal bir vaka ile karşılaşılması durumunda; standart enfeksiyon kontrol önlemleri tam olarak uygulanmalı ve el hijyenine maksimum özen gösterilmelidir. İhtimal vaka tanımına uyan hastaya cerrahi maske takmalı; sağlık çalışanı da N95 solunum maskesi, gözlük veya siperlik, eldiven ve önlük gibi kişisel koruyucu ekipman kullanmalıdır. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği MPox Rehberi bizim için önemli bir yol göstericidir."
MPox aşılamasından da söz eden Dr. Çiftçi, şöyle devam etti: "Çiçek hastalığına karşı aşının rutin uygulandığı dönemde çiçek aşısıyla aşılananlarda, çiçek aşısının Maymun Çiçeğini önlemede yaklaşık yüzde 85 oranında etkili olduğu gözlemsel birkaç çalışmayla kanıtlanmıştır. Bu nedenle daha önce çiçek aşısı olanlar hastalığı daha hafif geçirebilir ya da hastalıktan korunabilirler. Çiçek hastalığına karşı önceden aşı yapıldığının göstergesi olarak ön kolun üst kısmındaki aşı izi kabul edilebilir."
Dr.Çiftçi, Maymun Çiçeği ( MPox ) hastalığı düşük mortalite ile seyreden bir hastalıktır. Önemli klinik bulguları arasında; ateş, lenfadenopati ( lenf bezlerinin şişerek büyümesi ) ve deride döküntü yer almaktadır. Atipik bir seyir gösterebilen, kendini sınırlayabilen bir hastalık olmasının yanı sıra son 3 hafta içerisinde gerçekleşmiş şüpheli cinsel ilişki öyküsü olanlarda özellikle anogenital bölgeye yerleşmiş lezyonlarda Maymun Çiçeği enfeksiyonunun akılda bulunması önemlidir. Salgının önlenmesi için hastalığın tanınması, erken teşhisi, izolasyon önlemlerine uyum ve hastalığın bildirimi bilhassa önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri