Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 14 Mayıs 2024 - 15:51 Yorum: 0

Batman’da dolu yağışı çilek bahçelerini vurdu

Batman’ın Sason ilçesinde etkili olan dolu yağışı, çilek bahçelerinde büyük zarara yol açtı.İlçede dün akşam saatlerinde sağanak yağışın ardından Demetevler, Kelhasan, Yeniköy, Karameşe köyleri ve civar köylerinde etkili olan dolu yağı...

Batman’da dolu yağışı çilek bahçelerini vurdu

Batman’ın Sason ilçesinde etkili olan dolu yağışı, çilek bahçelerinde büyük zarara yol açtı.
İlçede dün akşam saatlerinde sağanak yağışın ardından Demetevler, Kelhasan, Yeniköy, Karameşe köyleri ve civar köylerinde etkili olan dolu yağışı, hasat aşamasında olan çilek bahçelerinde büyük zarara neden oldu. Çilek bahçelerinin tam verim döneminde olması nedeniyle zararın büyük olduğunu belirten üreticilerinden Ahmet Taşdemir, bahçede bulunan çileklerin büyük oranının toplanamaz hale geldiğini söyledi.
Dün akşam saatlerinde ilçede etkili olan yoğun yağışlar ve etkili olan dolu yağışı nedeniyle çileklerin yüzde 70’inin heba olduğunu ifade eden Taşdemir, "Bu yıl çok yağış gördük. Bu çilekler ekmek kapımızdır. Bu bahçelerde çalışan işçilerimiz de vardı. Yağışlar yarım saat sürdü. Ürünlerimiz koparma döneminde olduğu için hasarımız çok oldu. İlçede yaklaşık 800 dekarlık alan etkilendi. Yetkililerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yaşanan kısa süreli dolu yağışının beklenenin çok üzerinde ve şiddetli olduğu için büyük zarara yol açtığını aktaran Hasan Erdem ise "Çileklerimizin ilk verimini çok etkiledi. Yara alan çileklerin güneş ile birlikte tamamen çürümesi bekleniyor. Şu an da çilek bahçelerinde yüzde 90’a varan bir hasar var. Hasar alan, olgunlaşan çileğin tümünü dökmek zorunda kaldık" diye konuştu.
Yaklaşık 5 dekarlık alanda dolu nedeniyle 3 ton çileğin heba olduğunu söyleyen Mahsun Erdem, "Sezon başı olması münasebetiyle çilek bahçelerinin verim dönemi olduğu için zararımız çok oldu. Henüz sezon başındayız. Çilek toplamaya yeni başladık. Verimimizin tam olduğu bir dönem olması nedeniyle çilek bahçelerimizde zarar çok oldu. Yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri