Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:23 Hakkari’ye gelen öğrencilere sıcak karşılama09:21 Sinop Tarihi Cezaevi teşhir-tanzim ve yürüyüş yolları ihalesi yapıldı09:17 Sürülerin tozlu su yolculuğu ortaya kartpostallık görüntüler çıkarıyor09:16 Adana’da kara yollarında mobil orman kontrol noktaları kuruldu09:15 Herkesin düz gittiği istikamette geri geri giden sürücü kamerada09:11 Ucuz arsa satma vaadi ile vatandaşları dolandıran 7 şüpheliden 3’ü tutuklan...09:10 Kayseri’de 17 ekip ile Narko-Kom Uygulaması: 70 bin dal makaron ele geçiril...09:09 8 yıl önce devlet desteğiyle 31 koyun alan mahallenin tek kadın çobanı, koy...09:07 Tüpçünün motosiklet tutkunu kedisi08:59 İskenderun körfezinde nesli tükenmekte olan Akdeniz foku kameralara yakalan...08:56 Yurtta hava durumu08:55 Discord üzerinden suç içerikli paylaşımlar hakkında çalışmalar devam ediyor08:22 8 ayrı suç örgütüne “Kuyu-32” ve -Kuyu-33” operasyonları: 95 şüpheli yakala...08:11 Bakan Yerlikaya: “Bursa’da ambulansın önünü kesen şüpheliler yakalandı”06:42 BM Genel Sekreteri Guterres’i “istenmeyen kişi” ilan eden İsrail’e 104 ülke...05:36 İrlanda Başbakanı Harris’ten İsrail’in UNIFIL saldırılarına tepki05:24 Üniversite öğrencilerinden çevre temizliği05:24 Kadın polisler, şehit kadın polislerin anısına fidan diktiler05:24 Tercan Halk Eğitim Merkezi yenileniyor05:24 Salih Baba Yurt Müdürlüğü’nden anlamlı dünya kız çocukları günü etkinliği
Sahil Park
Yaşam 21 Mayıs 2024 - 11:37 Yorum: 0

Bakü’de ADA Üniversitesi’nde ‘COP29’a Doğru İklim-Su Zirvesi’ yapıldı

AGRO TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su Doğan Başaran ve Aqualink MMC CEO’su Orhan Mikayil arasında imzalanan iyi niyet beyanıyla kurulan Sürdürülebilir Gelecek Platformu, ülkelerin siyasi ve politik yaklaşımlarının dışında, görüşlerin yansıtı...

Bakü’de ADA Üniversitesi’nde ‘COP29’a Doğru İklim-Su Zirvesi’ yapıldı

AGRO TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su Doğan Başaran ve Aqualink MMC CEO’su Orhan Mikayil arasında imzalanan iyi niyet beyanıyla kurulan Sürdürülebilir Gelecek Platformu, ülkelerin siyasi ve politik yaklaşımlarının dışında, görüşlerin yansıtılması ve tartışılabilmesi, farklı yaklaşım ve önerilerin temsil düzeyinde seslendirilmesi adına bu yıl COP’29 özerk pavilyonlarında STK temsilcileri, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri ile yer alacak.
Sürdürülebilir Gelecek Platformu olarak COP29’a kadar gerçekleştireceği etkinliklerin ilki olan ’COP29’a Doğru İklim-Su zirvesi’ 16 Mayıs’ta ADA Üniversitesi Bakü iş birliğinde ve ev sahipliğinde, Boğaziçi Üniversitesi İklimBU ve TÜBİTAK MAM partnerliğinde ve Aqualink iş birliğinde komisyon üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. BM Azerbaycan’ın da katılım ve destekleri ile gerçekleşen ve İklim-Su temasını merkeze alan zirvede bir çok akademisyen, Azerbaycanlı Milletvekilleri, iş insanları ve STK temsilcileri de yer aldı.

“İki ülkenin kıymetli bilim insanlarını biraraya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”
Agro TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su ve Sürdürülebilir Gelecek Komisyonu Türkiye Başkanı Doğan Başaran, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında küresel bağlamda iklim değişikliğine karşı ortak önlem alınabilmesi ve bu önlemlerin konuşulması için en doğru zamanda olunduğundan bahsederek, “Sürdürülebilir Gelecek Platformu olarak üç yılı aşkın süredir bu hedef ve amaçlar doğrultusunda etkinlikler ve zirveler gerçekleştiriyoruz. Bu konunun her geçen gün daha önemli olacağının altını çiziyor ve iklim iletişiminin önemini vurguluyoruz” dedi.
Azerbaycan’ın ev sahipliğinde COP29’un önemli iklim eylemlerinin hayata geçirilmesi için bir fırsat sunacağına olan inancının altını çizen Başaran, komisyon olarak ADA Üniversitesi ev sahipliğinde Bakü’de İklim ve Su Zirvesi’nde iki ülkenin önemli bilim insanlarını ve taraflarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“İklim ve su konusunda bilimsel-pratik araştırma fırsatı ve farkındalığı sunuyoruz”
ADA Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri İklim - Su Zirvesi’nin ve planladıkları gelecek etkinliklerin iklim değişikliğinin etkilerinin ve su kaynakları yönetiminin bilimsel-pratik bir tartışma ve araştırma nesnesine dönüştürülmesinde önemli bir rol oynayacağına olan inancının altını çizen Aqualink LLC CEO’su ve Sürdürülebilir Gelecek Komisyonu Azerbaycan Başkanı Orhan Mikayil, Aqualink olarak etkinliğe olan destekleri ve katkılarının kendileri için gurur kaynağı ve yeni uzmanlar ve bilim temsilcileri için gelişim fırsatları oluşturulmasında paha biçilmez bir destek olduğunu belirtti. Orhan Mikayil, “Bu tür etkinliklerin ülkemizde sürekli düzenlenmesi ve kardeş Türkiye devletinin bölgedeki iklim ve su sorunlarına katkı sağlaması işbirliğimizin derinleşmesine büyük ivme kazandırdı” dedi.
“Su ve Azerbaycan: İklim Değişikliği ve Etkileri” ve “İklim Değişikliği ve Su” panellerinde iklim ve su konuları, alanında uzman isimler ve bilim insanları tarafından kamuoyunun dikkatine sunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri