Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:15 ABD’de başkan adayı Trump’a yönelik 3. suikast girişimi engellendi23:14 Çifte cinayetin ardından silah ticareti anlaşmazlığı çıktı22:57 Zayn Sofuoğlu, 2 tekerden sonra 4 tekerde de şampiyonluğunu ilan etti22:52 ABD’de Riverside County Şerifi Chad Biancoeski, başkan adayı Donald Trump’a...22:41 Dışişleri Bakanlığı: “BMGK üyeleri İsrail’in saldırılarına engel olmakla yü...22:36 İsmail Turgut Öksüz, Trabzonlu dernek başkanlarıyla bir araya geldi22:33 Yeni doğmuş bebeği havalimanında klozete bırakıp Türkiye’den kaçmaya çalışa...22:21 Antalya’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı22:13 Yenidoğan çetesi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı22:08 Hizbullah: “Saldırı Filistin halkına destek vermek, Lübnan’ı ve halkını sav...22:03 Çorum’da otomobil istinat duvarına çarptı: 3 yaralı21:57 Kadınlar pota derbisi Fenerbahçe’nin21:50 TFF 3. Lig: Bursaspor: 3 - Kahramanmaraşspor : 021:44 Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi21:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İlk 4 maddeyle ilgili bir tartışma söz konusu deği...21:39 Kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu21:38 Kilis’te motosiklet devrildi: 2 yaralı21:37 1 kişinin öldüğü yan bakma kavgasında adliyeye sevk edilen 6 kişiden 1’i tu...21:31 Hizbullah tarafından İsrail’de düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklam...21:31 Hizbullah’ın İsrail’deki askeri üsse düzenlediği dronlu saldırıda yaralı sa...
Siyaset 23 Mart 2024 - 17:24 Yorum: 0

Bakan Ersoy: "2028’e kadar turizmde üçüncü sıraya yerleşmek istiyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2019’dan itibaren artık Türkiye rekorlar kıran bir ülke oldu. İlk etapta 7’nci, 6’ncı, sonrasında ise 4’üncü sıraya kadar yani dünyada en fazla ziyaretçi alan 4’üncü sıraya kadar geldi. Ama bizim...

Bakan Ersoy: '2028’e kadar turizmde üçüncü sıraya yerleşmek istiyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2019’dan itibaren artık Türkiye rekorlar kıran bir ülke oldu. İlk etapta 7’nci, 6’ncı, sonrasında ise 4’üncü sıraya kadar yani dünyada en fazla ziyaretçi alan 4’üncü sıraya kadar geldi. Ama bizim hedefimiz 4’üncü değil, 2028’e kadar hedefimiz 3’üncü sıraya gelmek. Yani dünyada en çok ziyaretçi alan üçüncü ülke olmak istiyoruz" dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Ersoy, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile Mardin’in Midyat ilçesinde Giyimciler ve Kuyumcular Çarşısı Cephe Yenileme ve Meydan Düzenleme Projesi kapsamında tamamlanan çarşı ve meydanı gezdi, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Telkari Müzesi, Midyat Millet Bahçesi Millet Kütüphanesi, Midyat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ve restorasyonu tamamlanan Binbaşı Hacı Abdurrahman Efendi Konağı’nda incelemelerde bulunan Ersoy, çalışmalar hakkında Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’den bilgi aldı.
Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ni de gezen Bakan Ersoy, burada yaptığı açıklamada, turizmde 2018 itibarıyla bir değişime gittiklerini, turizmi 12 aya ve 81 ile yaydıklarını belirterek, birçok yeniliği de turizm sektörünün içine kattıklarını dile getirdi.
Dünyada en yoğun ve etkili tanıtım yapan ülke olduklarını ifade eden Bakan Ersoy, şöyle konuştu:
"Bunu belgelendirmeyle destekledik. Artık aşamalı bir şekilde bütün konaklama tesisleri bakanlığımızdan belgeli hale geldiler. Sürdürülebilirlik sertifikasyon programında geriden gelmemize rağmen Avrupa’da öncü durumdayız. Dünyada en iyi sertifikasyon programına sahibiz. Bütün bu turizmin altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra da rakamlara yansımaya başladı. 2019’dan itibaren artık Türkiye rekorlar kıran bir ülke oldu. İlk etapta 7’nci, 6’ncı, sonrasında ise 4’üncü sıraya kadar yani dünyada en fazla ziyaretçi alan 4’üncü sıraya kadar geldi. Ama bizim hedefimiz 4’üncü değil, 2028’e kadar hedefimiz 3’üncü sıraya gelmek. Yani dünyada en çok ziyaretçi alan 3’üncü ülke olmak istiyoruz. Bu sebeple 81 vilayetimizde artık turizmi canlandırmamız gerekiyor."
Dünyada farklılıklar sebebiyle bir araya gelmenin savaş sebebi olmaya başladığını aktaran Bakan Ersoy, Böyle bir dönemde Midyat’ın bütün farklılıklarıyla beraber barış ve huzur içerisinde yaşayan bir ilçe olduğunu, bu nedenle Türkiye ve dünya olarak şükranlarını sunduklarını kaydetti.

"8 bin 500 metrekarelik bir alanda çok büyük bir kütüphanenin ihalesini mayıs ayında yapıyoruz"
"Midyat’ımız gastronomisiyle, arkeolojik değerleriyle, kültürel zenginlikleriyle farklı inançların beraber yaşadığı çok önemli bir turizm lobisi ve destinasyonudur" ifadelerinde bulunan Bakan Ersoy, sözlerinin şöyle tamamladı:
"Turizm sektöründe birinci sıraya yerleşmeyi hedefliyoruz. Esnaf ve turizmdeki tüm paydaşların çok daha fazla pay alarak, ekonomik olarak da turizmden faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız, Mardin’imizin, Midyat’ımızın uzun yıllar sonra tekrar elde ettiği, huzur ve barış ortamını korumak. Onun için en önemli kaynağımız, turizm. Turizm ile birlikte yatırım ve istihdam geliyor. Mardin, bizim için her anlamda önemli. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl yaptığımız kütüphane yatırımları var. Mardin’de kütüphane olmayan ilçe kalmadı. Son bir dokunuşumuz daha var, o da Mardin İl Kütüphanesi. 8 bin 500 metrekarelik bir alanda çok büyük bir kütüphanenin ihalesini mayıs ayında yapıyoruz. Mardin’e ilk gelişim değil, daha çok geleceğiz ve yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri