Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Siyaset 16 Mayıs 2024 - 18:55 Yorum: 0

Azerbaycan’dan Fransa’ya Yeni Kaledonya tepkisi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Yeni Kaledonya’daki olaylar nedeniyle Azerbaycan’ı suçlayan Fransa’ya tepki göstererek, "Fransa İçişleri Bakanı, ülkesinin bu tür protestoları körükleyen başarısız denizaşırı politikala...

Azerbaycan’dan Fransa’ya Yeni Kaledonya tepkisi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Yeni Kaledonya’daki olaylar nedeniyle Azerbaycan’ı suçlayan Fransa’ya tepki göstererek, "Fransa İçişleri Bakanı, ülkesinin bu tür protestoları körükleyen başarısız denizaşırı politikalarına odaklanmalıdır” dedi.
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Azerbaycan’ı Fransa’nın denizaşırı toprağı Yeni Kaledonya’daki bağımsızlık yanlısı protestoları desteklemekle suçlamasının ardından Azerbaycan, Fransa’ya tepki gösterdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Darmanin’in, Azerbaycan’a karşı karalama kampanyalarında bulunduğunu belirtti.
Fransa’nın Azerbaycan’a karşı gerçekleştirdiği karalama kampanyalarını kınayan Hacızade, "Fransa’nın Azerbaycan’a yönelik aşağılayıcı açıklamalarını şiddetle kınıyor ve Ermenilerin toplu katliamı gibi kabul edilemez suçlamalarla Azerbaycan’a yönelik karalama kampanyasının durdurulmasını talep ediyoruz" dedi.
Darmanin’in, ülkesinin yerli halklara karşı işlediği insanlık suçlarını hatırlamasının daha doğru olacağını belirten Hacızade,"Fransa İçişleri Bakanı, Azerbaycan’ı Yeni Kaledonya’daki bağımsızlık yanlısı protestoları desteklemekle suçlamak yerine, ülkesinin bu tür protestoları körükleyen başarısız denizaşırı politikalarına odaklanmalıdır. Fransa’yı bir kez daha ülkemize yönelik asılsız iddialara son vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Kaledonya’daki protestolar
Yeni Kaledonya’da oy kullanma sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısına karşı düzenlenen gösteriler 4 kişi hayatını kaybederken, 12 gün süreyle OHAL ilan edildi. Artan şiddet olaylarında yaklaşık 200 iş yeri ve 50’den fazla araç ateşe verildi. Olaylarda 130 kişi gözaltına alındı ve 60’tan fazla güvenlik görevlisi yaralandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri