Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yerel 12 Ekim 2024 - 13:47 Yorum: 0

Ayvalık’ta yağmur duası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallesi Altınova’da kalabalık çiftçi ve vatandaşların katılımıyla yağmur duası etkinliği düzenlendi.Altınova Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan namaz sonrasında yapılan yağmur duasında, son 50...

Ayvalık’ta yağmur duası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallesi Altınova’da kalabalık çiftçi ve vatandaşların katılımıyla yağmur duası etkinliği düzenlendi.
Altınova Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan namaz sonrasında yapılan yağmur duasında, son 50 yılın en kurak sezonunun yaşanması nedeniyle eller semaya açılarak bereketli yağmurlar dilendi.
Çevre köylerden gelen çiftçiler göğe el açıp, bölgenin bereketli bir yağış alabilmesi için dua etti. Okunan duaların ardından cemaate pilav-ayran ve tatlı ikramı yapıldı.
Cami Dernek Başkanı Mehmet Evren, “Cemaatten toplanan yardımlarla yağmur duası düzenledik ve çevre köylerden gelen çiftçilerimize halkımıza ikram ettik. Allah’a el açıp yağmur diledik. İnşallah dualarımız kabul olur” dedi.
Tariş Kooperatifi Altınova Şubesi yöneticilerinden Ertan Ozan ise, “Yöremizde 50 yıldır Eylül ve Ekim aylarının böyle kurak geçtiği görülmedi. İnşallah bir an önce beklediğimiz yağmurlar yağar da toprağa can suyu olur” dedi.
Çiftçi Hüseyin Ünsal ise 50 yıldır çiftçilik yaptığını ama bu yılki kadar büyük bir kuraklık yaşamadıkları vurgulayarak, “Hemen yakınımızdaki Madra Barajı’ndan bile su alamıyoruz. Dedelerimizden kalan artezyen sularını yeniden devreye almak zorunda kaldık. Ama artezyende bile yeterli su bulamıyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri