Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:02 Edvin Kuc: “Umarım, Türkiye maçı kötü gidişatımızın biteceği bir maç olur”20:00 İtalya Savunma Bakanı: "İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen ve tekra...19:59 Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Tebrikler çocuklar”19:58 Prosinecki: “Türkiye’nin kalitesini konuşmaya gerek yok, hepsi yıldız oyunc...19:57 Çanakkale’de 37 kaçak göçmen yakalandı19:55 Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı19:53 Sarıyer’de üniversite öğrencisinin başına demir korkuluk düştü19:53 Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen yakalandı19:49 Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiy...19:47 Serhat Akın’a düzenlenen saldırıda 7 şüpheliye 20 yıl hapis istemi19:45 Bakan Güler: "İsrail’in Filistin’de sergilediği devlet terörünü Lübnan’a ya...19:44 Ehliyetsiz sürücünün çarptığı motosikletli hayatını kaybetti19:40 Hull City, Alanyaspor maçı öncesi basınla bir araya geldi19:38 Sokak ortasında arkasından sinsice yaklaşıp böyle vurdu19:34 Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ilk günün lideri Billy Bolt19:34 Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay’ın eşi Armanda Begay i...19:33 Arda Güler: “Carlo Ancelotti ile aramda hiçbir problem yok”19:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Rama, Namazgah Camii’ni ibad...19:32 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da 13 gündür kayıp olan Rojin’in babası ve a...19:28 Bozburun karasında 20 düzensiz göçmen yakalandı
Sahil Park
Sağlık 22 Aralık 2023 - 14:43 Yorum: 0

‘Atmosferik değişimler sağlığı olumsuz etkiliyor’

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Atmosferik şartlar denilince hava sıcaklığı, hava basıncı değişikliği, havadaki nem oranı ve ultraviyole sağlığımıza etkileri mevcuttur. Şüphesiz ki hava şartlarından en çok etkilenen solu...

‘Atmosferik değişimler sağlığı olumsuz etkiliyor’

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Atmosferik şartlar denilince hava sıcaklığı, hava basıncı değişikliği, havadaki nem oranı ve ultraviyole sağlığımıza etkileri mevcuttur. Şüphesiz ki hava şartlarından en çok etkilenen solunum sistemidir” dedi.
Liv Hospital Samsun Göğüs Hastalıkları Kliniği’nden Prof. Dr. Nurhan Köksal, hava kirliliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başta hava kirliliği olmak üzere, yaşadığımız ortamın hava şartlarının değişiminin sağlığımızı hem akut hem de kronik olarak etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Köksal, “Atmosferik şartlar denilince hava sıcaklığı, hava basıncı değişikliği, havadaki nem oranı ve ultraviyole sağlığımıza etkileri mevcuttur. Şüphesiz ki hava şartlarından en çok etkilenen solunum sistemidir” şeklinde konuştu.

“Kış aylarında hava kirliliğinde artış olur”
Kış döneminde hava kirliğinde artış olabildiğini dile getiren Prof. Dr. Köksal, “Hava kirliliği basitçe havada toz, duman, gaz ve partikül miktarının artmasıdır. Özellikle kış aylarında hava kirleticilerinin miktarı ve oranı artmaktadır. Bunların başında ısınma amaçlı yakıtlardan çıkan dumanlar, egzoz dumanı, spreyler ve kimyasal dumanlar kış aylarında daha fazla artmaktadır” diye konuştu.

“Hastalık ataklarına neden olabilir”
Hava kirliliği bireyi olumsuz etkileyebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Köksal, şu bilgileri paylaştı:
“Hava kirliliği arttığı zamanlarda özellikle çocuklarda solunum yolu hastalıkları, kronik solunum yolu hastalığı (KOAH, Astım, Bronşektazi) olanlarda hastalık ataklarına neden olur. Virüs ve solunum yolu bakterileri havada bulunan partiküllere yapışarak uzun süre havada asılı olarak kalmakta ve bu da solunum yolu enfeksiyon hastalıklarının artmasına neden olmaktadır. Buna paralel olarak solunum yolu enfeksiyon hastalıkları da artmaktadır. Bu durumda, yaş grubuna bakmaksızın çocuklar, 65 yaşın üzerinde olanlar, kronik kalp damar ve solunum sistemi hastalığı olan bireyler en fazla risk altında olan bireylerdir.”

“Maske kullanımı önemli”
Ayrıca kronik kirli havanın solunması astım, kronik bronşit, KOAH ve akciğer kanserinin de önemli nedenleri arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Köksal, “Hava kirliliğinin, havada sis ve dumanın fazla olduğu durumlarda mümkünse dışarı çıkmamalı, eğer çıkılacaksa risk grubundaki kişilerin mutlaka maske takmaları gerekmektedir. İkinci olarak başkalarını da korumak adına gribal enfeksiyonu olan kişilerin ve çocukların üçüncü şahısları korunak adına solunumsal maske takmaları da önemlidir. Sağlığı korumak için öncelikle sağlıklı çevrede yaşamalı ve sağlıklı hava solumalıyız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri