Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Kültür 02 Şubat 2024 - 16:51 Yorum: 0

Asırlık geleneğe katılmak için İstanbul’dan Mudurnu’ya geldiler

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır her cuma yapılan esnaf duası geleneği, bu hafta da devam ettirildi. Bir aile ise asırlık geleneğe katılmak için İstanbul’dan Bolu’ya geldiklerini ifade etti.Mudurnu’da yaşatılan ahilik geleneğinde e...

Asırlık geleneğe katılmak için İstanbul’dan Mudurnu’ya geldiler

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır her cuma yapılan esnaf duası geleneği, bu hafta da devam ettirildi. Bir aile ise asırlık geleneğe katılmak için İstanbul’dan Bolu’ya geldiklerini ifade etti.
Mudurnu’da yaşatılan ahilik geleneğinde esnaf, hayırlı ve bereketli kazanç ile sağlık için dua ediyor. Geleneğe göre, ayakta çalışan esnafın oturarak, oturarak çalışanların ise ayakta yaptığı duaya ilçe sakinleri ve yerli turistler de eşlik etti. Asırlık gelenek olduğunu öğrenince duaya katılmak için İstanbul’dan gelen ailesiyle birlikte gelen Yakup Çetin, "İstanbul’dan geliyoruz. Hususi olarak dua geleneğine katılmak için buraya geldik. Her hafta cuma günü olduğunu duyduk. O nedenle bugünü tercih ettik. Bolu gezisi yapacaktık, buraya da geldik" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri