Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:22 Bayburt’ta yapılan 5.8’lik deprem tatbikatı gerçeği aratmadı07:20 Erzincan’da düzenlenecek sempozyumla ilgili toplantı yapıldı07:12 POMEM’de yeni dönem07:08 Önce öğrenip üretiyorlar, sonra yiyorlar06:45 Mersin’de kız öğrenci yurdu önündeki taciz iddiası asılsız çıktı06:08 Beyaz Saray’dan Netanyahu’nun Lübnan’a yönelik tehdidi ile ilgili yorum05:31 Milton Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı: Olağanüstü hal ilan edildi03:57 Başıboş köpek kazaya sebep oldu: 1 yaralı03:21 İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik son saldırılarında ölü sayısı 10’a yük...03:19 Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama02:42 Bagajdaki mutfak tüpü alev aldı, araç ateş topuna döndü: Yola atlayan sürüc...02:37 Beyoğlu’nda eğlence mekanlarına denetim02:34 Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gaz...02:33 Çocukların korunmasına dair meclis araştırması komisyonu kurulmasına dair k...02:18 ABD’de Eylem Tok’un Türkiye’ye iade duruşması ertelendi: Karar için kritik...01:42 DSÖ’den Gazze açıklaması: “Hasta tahliyeleri İsrail tarafından engelleniyor...01:40 İsrail Lübnan’da yardım görevlilerini hedef aldı: 5 ölü01:12 Elazığ’da jandarma aracı ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:06 Şehit oğlunu karşılayan baba Hasan Alan: “Ülkesi, devleti, namusu için kahr...00:56 Kontrolden çıkan hafif ticari araç şarampole uçtu, sürücü yaralandı
Sahil Park
Siyaset 23 Mayıs 2024 - 13:25 Yorum: 0

Arıkan’dan Aile Vurgusu: “Bekâ meselesidir”

Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda TÜİK’in doğum hızı üzerine yayınladığı rapor hakkında ’Aile’ vurgusu yaptı.Haftalık çalışmasına Salı günü başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul...

Arıkan’dan Aile Vurgusu: “Bekâ meselesidir”

Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda TÜİK’in doğum hızı üzerine yayınladığı rapor hakkında ’Aile’ vurgusu yaptı.
Haftalık çalışmasına Salı günü başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu geçen hafta Kobane Davası’nın sonuçlanması ve genel kurulun içinde DEM Partililerin protestoları nedeniyle ara vermişti. Bu hafta gündemde grupların araştırma önerileri ve Ticaret Hukuku vardı. Saadet Partisi Grubu’nun önerisi üzerine konuşan Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, konuşmasında ’Aile’ ve ’Beka’ vurgusu yaptı. Arıkan; "Bir toplumun niteliği ve huzuru ailelerin refahıyla doğrudan ilgilidir, bu nedenle aile kurumu toplum için bir beka meselesidir. TÜİK’in açıkladığı son istatistikler hepimiz için endişe verici. TÜİK raporu, doğurganlık oranının düştüğünü, nüfusumuzun yaşlandığını, evlilik kurumunun da ciddi şekilde zayıfladığını söylüyor. Raporda önem arz eden 2 tane istatistik var. Bunlardan bir tanesi, gençlerimizin evlilik yaşının hızla ileriye gitmesidir. İkincisi, son 20 yılda evlenenlerin sayısı yüzde 20 azalırken boşananların sayısı yüzde 47 artmıştır" dedi. Ekonomik sorunların başta geldiğine dikkat çeken Arıkan; "Şu gerçekle yüzleşmemiz gerekir; bugün, gençlerimizi yuva kurmaktan uzaklaştıran, kurulan
yuvayı bozan sebeplerin başında ekonomi gelmektedir. Düğün masrafları, fahiş kiralar, barınma ve beslenme sorunları, düşük ücretler, istihdam yetersizliği de gençlerimizin kafasındaki en önemli sorunlardan bazılarıdır. Yeni bir yuva kurulsa bile, bu yuvanın uzun ömürlü olmasına ya da büyümesine engel olan sorunları göz ardı ettiğimizde emin olun hiçbir kredi paketi, hiçbir teşvik, hiçbir kanun TÜİK’in, hepimizi üzen bu istatistiklerini
değiştirmez" ifadelerini kullandı. Arıkan konuşmasının sonunda; "Şimdi, biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; gelin, bu konuyu gündeme getirelim. Bu konu beka meselesidir. ’Beka’ kavramını da en çok iktidardan duyduğumuza göre bu öneriye en fazla destek vermesi gereken iktidar partisidir" dedi.
Diğer parti gruplarının önerge üzerine konuşmaları tamamlanınca oylamaya geçildi. ’Türkiye’de düşen doğurganlık hızının sebeplerinin ve geleceğe yönelik etkilerinin araştırılması’ konulu araştırma önergesi yapılan oylama sonunda reddedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri