malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Ekim 2024 - 14:03 Yorum: 0

Arabayla 2 kişiye çarparak ölümlerine neden olan sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis talebi

Ankara’da otomobille hız sınırını aşıp kaldırımda çarptığı matematik öğretmeni ve üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü hakkında mütalaa açıklandı. Mütalaada, sanık için ’taksirle öldürme’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası tal...

Arabayla 2 kişiye çarparak ölümlerine neden olan sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis talebi

Ankara’da otomobille hız sınırını aşıp kaldırımda çarptığı matematik öğretmeni ve üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü hakkında mütalaa açıklandı. Mütalaada, sanık için ’taksirle öldürme’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Can Dandin (25) ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, tutuklu sanık Dandin’e söz verdi. Sağlık sorunlarının arttığını söyleyen Dandin, “18 bin mahkum olan bir hapishanede sağlık sorunlarım arttı. Hastanede doğru düzgün tedavi göremiyorum. Vicdan azabı çekiyorum. Böyle giderse benim de sağlık durumum sıkıntıya girecektir. En azından tedavi görmek için tahliye olmayı talep ediyorum. Kaza yaptım, evet korkup kaçtım, bunları kabul ediyorum. Ancak daha sonrasında, 24 saat içerisinde teslim oldum. Arkadaşlarıma gidip karakola ifade vermelerini ben söyledim. Olayın şoku ile hareket ettim” diye konuştu.
Sanık beyanlarının ardından mahkeme başkanı, esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için cumhuriyet savcısına söz verdi. Savcı, kamera görüntüleri, tanık beyanları, bilirkişi raporları ile sanık Dandin’in birden fazla yasak ve kuralları ihlal ederek, kazayı önleyici dikkat ve özen yükümlülüğünü yerine getirmediğinden asli ve tek kusurlu olduğunu söyledi. Mütaalada sanığın azami 50 kilometre hız kuralları bulunan yolda 112 kilometre hızla seyir ettiğinden direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden dolayı kontrolsüz şekilde kaldırıma çıktığı ve maktuller Ekin Sert ve Umut Can’ın hayatlarını kaybetmesine yol açtığı ifade edildi. Kazanın ardından 300 metre sonra aracın durduğu belirtilirken, araçta bulunan kişilerin olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları anlatıldı. Savcı, mütalaasında Dandin hakkında ‘taksirle öldürme’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Avukatlar, esas hakkında mütalaaya karşı mahkeme heyetinden ek süre talep etti.
Sanık Dandin’in avukatı ise şunları söyledi:
“Katılan vekillerinin süre talebi yargılamayı uzatmaya yöneliktir. CMK 160/2’nin ihmal edildiği bir soruşturma ve kovuşturma aşaması ile karşı karşıyayız. Olay yerinde keşif yapılmamıştır. Hızın 50 kilometre olduğuna dair tabela müvekkilin kullandığı yolda değil, çevreyolu bağlantı yolundadır. Güzergah üzerindeki refüjler ağaçlarla kaplı olup, tabelalar ağaçların içerisindedir. Olay yeri görüntülerinde görüleceği üzere yol ıslaktır. Belediyenin ağaçları sulayıp sulamadığı araştırılmamıştır. Müvekkil lehine tek bir delil toplanmamıştır. Olay basit taksir kapsamında kalmış olup, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmaması gerekmektedir. Müvekkilin acil ameliyat olması gerekmektedir. Cezaevinden Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk olduğunda şehir hastanesinin ameliyat olması gerektiğine dair görüşü bulunmaktadır. Sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilmesi talep olunur.”
Sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Dandin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 15 Kasım’a erteledi.
Etimesgut ilçesi 1. TBMM Caddesi’nde 26 Şubat’ta Mehmet Can Dandin’in kullandığı 06 AEG 869 plakalı otomobil, kaldırımda yürüyen Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Umut Can (24) ve matematik öğretmeni Ekin Sert’e (31) çarptı. Can ve Sert kaza yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Mehmet Can Dandin ve yanındaki 3 arkadaşı kaçtı. 2 gün sonra polise teslim olan Dandin çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, 3 arkadaşı serbest bırakıldı. Mehmet Can Dandin, tutuklanmasından yaklaşık 3 ay sonra 22 Mayıs’ta avukatının itirazıyla Sulh Ceza Hakimliği’nce 500 bin lira teminat bedeli ödemesi kabul edilip, konutu terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliye edildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Dandin, 3 Haziran’da yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri