Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:14 Atık eşyaların tutuşmasıyla çıkan yangın korkuttu22:11 Manisa ve Afyon’da fuhuş operasyonu: 2 tutuklama22:10 Bodrum’da "Guletlerin Babası" anısına heykel yapıldı22:09 Vanlı anne: "Evlatlarımızı terör pençesinden kurtarıyoruz"22:04 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı kabul edildi21:57 Lübnan’ın güneyinde UNIFIL askerleri kimliği belirsiz kişilerle çatışmaya g...21:57 Elazığ’da abdest almaya giderken ayı saldırısına uğrayan şahıs yaralandı21:54 Arnavutköy’de "Malatya Tanıtım Günleri" başladı21:53 Sinop’ta 5. Lakerda Festivali başladı21:50 Bayrampaşa’da sanayi sitesinin çatısında korkutan yangın21:35 Samsun’da silahla 1 kişiyi ağır yaralayan 3 çocuk teslim oldu21:33 Kütahya’da otomobil ile iş makinası çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı21:31 Küçükçekmece’de kazada ölen Şengül hemşire son yolculuğuna uğurlandı21:28 Kütahya’daki tarihi Sultan Alaaddin Camii’nin yıkımına başlandı, minare öze...21:16 Kazada yaralandı, yerde yatarken telefonunu elinden bırakmadı21:09 Demirtaş Barajı 20 Aralık’ta ihaleye çıkıyor21:04 Bungalov evde gürültü tartışmasında bir kişiyi bıçaklayan genç tutuklandı21:03 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi: ÇBK Mersin: 69 - Galatasaray: 7121:01 ATO’dan "TRAVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı" resepsiyon...21:00 14. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu
Eğitim 14 Kasım 2024 - 11:59 Yorum: 0

Anadolu Üniversitesinde yapay zekâ konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Kulübü, Yabancı Diller Kulübü ve Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Sosyal Bilimlerde Yapay Zekanın Etkin Kullanımı” semineri Öğrenci Merkezi Nasreddin Hoca Salonu’nda gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesinde yapay zekâ konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Kulübü, Yabancı Diller Kulübü ve Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Sosyal Bilimlerde Yapay Zekanın Etkin Kullanımı” semineri Öğrenci Merkezi Nasreddin Hoca Salonu’nda gerçekleştirildi.
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Adem Yurtsever, Dr. Öğr. Üyesi Sonnur Aktay ve Arş. Gör. Dr. Cihan Kara’nın konuşmacı olduğu seminere çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Doç. Dr. Yurtsever: “Yapay zekâ ilerlemeyi, ayak uydurmayı, adapte olmayı gerektiriyor”
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Arkeoloji Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Adem Yurtsever seminerde şunları söyledi:
"Üç yıl içerisinde yapay zekanın geldiği nokta bugünkü katılımınızdan anladığım kadarıyla da birçok kişi tarafından kabul gören bir alan. Yapay zekâ ilerlemeyi, ayak uydurmayı, adapte olmayı gerektiriyor. Bu etkinliğin Yabancı Diller ve Arkeoloji Kulüpleri etkinliklerinin ufak bir fragmanı olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki daha çok işler yapacağız.”

Dr. Öğr. Üyesi Aktay: “Bugün güncel bir konu ile birlikteyiz”
“Sosyal Bilimlerde Yapay Zekanın Etkin Kullanımı” başlıklı sunumun açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Sonnur Aktay ise “Bugün güncel bir konu ile birlikteyiz. Yapay zekayla ilgili bölümümüzde bir sunum yapılmıştı ancak Cihan Kara’nın bu konuyla ilgili bilgi birikiminden farklı bölümlerin de yararlanmasına karar verdik ve bu meyanda Arkeoloji Kulübüyle dışarıya açılarak daha geniş bir alanda etkinliğimizi yapıyoruz. Bu sunumun hocalarımız ve öğrencilerimiz için çok etkili olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Arş. Gör. Dr. Kara: “ChatGPT’yle birlikte kullanabileceğiniz birçok farklı uygulama var”
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Cihan Kara ise etkinlikteki konuşmasında şunlara değindi:
“Bugün yapay zekâ alanında yalnızca ChatGPT değil başka nelerin olduğunu ve nasıl kullanabileceğinizi göstererek bir sunum yapacağım. Birçok insan, akademisyenler de dahil yapay zekâ kullanıyor fakat bu Chat GPT kullanımından çoğunlukla öteye gidemiyor. Genelde ChatGPT’ye bir soru soruluyor bununla ilgili bir yanıt alınıyor. Bu girdiler değişken olabilir; verdiğiniz komuta göre birtakım yanıtlar alıyorsunuz bu da sohbet robotları üzerinden gerçekleşiyor fakat ben günlük hayatta bu şekilde kullanmıyorum. Yapay zekanın kullanımına uygun birçok araç var ben kendi kullandıklarımdan bahsedeceğim. ChatGPT Plus versiyonunu aylık 20 dolar ödeyerek ilk çıktığından beri kullanıyorum. Günlük işlerim, kod üretimi, konuşma pratiği, görsel üretimi için kullanıyorum.”
“Sosyal Bilimlerde Yapay Zekanın Etkin Kullanımı” semineri soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri