Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:07 Pompalı tüfekli saldırganların evinden uyuşturucu ve silah çıktı02:44 Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eiland’tan savaş eleştirisi02:20 Jandarmayı görünce araçtan atladı, terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı02:13 Fatih’te trajik olay: Karısı intihar etti, kendisi de intihara kalkıştı01:38 Muş’ta seyir halindeki otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi01:26 İstanbul’da motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı01:10 Hizbullah’tan İsrail’in askeri istihbarat birimine füze saldırısı00:57 Yaralanan sürücüyü bıraktılar motosikleti kaçırdılar00:53 İkna çabası bir saat sürdü: İntihar etmek isteyen şahsı Emniyet Müdür Yardı...00:49 HAK-İŞ’ten Filistin dayanışması00:45 Otomobille çarpışarak motosikletten savrulan kasksız sürücü yaralandı00:38 Germencik’te minibüs ile çekici çarpıştı: 3 yaralı00:25 Bursa’da kaçak göçmenlere yer temin eden 2 şüpheli yakalandı00:23 Çanakkale Boğazı’ndan geçen kuru yük gemisi makine arızası yaptı00:21 Siverek’te yolun karşına geçen kadına çarparak ölümüne neden olan sürücü ka...00:08 A Milli Takım’da Ferdi Kadıoğlu’nun doğum günü kutlandı00:07 Samsun’da 2 bin 576 adet uyuşturucu hapla yakalanan kadın gözaltına alındı23:56 Ümit Milli Takımı, Letonya maçı hazırlıklarına başladı23:55 Manisa’da kaybolan genç kadının cesedi Uşak’ta bulundu23:38 Maltepe’de otomobil motosiklete çarptı: 1 yaralı
Sahil Park
Asayiş 24 Eylül 2024 - 09:20 Yorum: 0

’Amerikan ordusunda askerim’ diyen kadın hesabı üzerinden dolandırıldı

Hatay’da bir kişi, sosyal medya üzerinden tanışıp sohbet ettiği, ’Maria Miles’ ismiyle kendini Amerikan ordusunda görevli çavuş olarak tanıtan kadın hesabı tarafından 24 bin 321 TL dolandırıldı.Altınözü ilçesi Yarseli Mahallesi’nde yaş...

’Amerikan ordusunda askerim’ diyen kadın hesabı üzerinden dolandırıldı

Hatay’da bir kişi, sosyal medya üzerinden tanışıp sohbet ettiği, ’Maria Miles’ ismiyle kendini Amerikan ordusunda görevli çavuş olarak tanıtan kadın hesabı tarafından 24 bin 321 TL dolandırıldı.
Altınözü ilçesi Yarseli Mahallesi’nde yaşayan 34 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Hilal Hüner, sosyal medya üzerinden ’Maria Miles’ isimli bir kullanıcıyla iletişime geçti. Kadın fotoğrafı kullanan hesapla İngilizce başlayarak Türkçe mesajlaşmayı sürdüren Hüner, kadının kendisine aşık olduğu yalanı karşısında sohbet etmeye devam etti. Bir süre sonra Amerikan ordusunda çavuş olduğunu ve Yemen’de görev yaptığını söyleyen hesabın yurt dışına 2 külçe altın ve 700 bin dolar para kaçırmak için maddi yardıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine Hüner, hesap tarafından gönderilen hesap numarasına 24 bin 321 TL kargo ücreti altında para gönderdi. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan Hüner, Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına giderek kendini dolandıran şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Dolandırıcıların tuzağına nasıl düştüğünü anlamayan Hüner, başkalarını da bu şahıslar tarafından tuzağa düşmemesi için uyardı.

"700 bin dolar ile 2 külçe altınla Türkiye’ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi"
Sahte hesapla mesajlaşmaya başlama sürecinden bahseden Hilal Hüner, "Maria Miles adında biri bana tanışmak için Instagram’dan mesaj attı. Yemen’de olduğunu ve askeri barış gücü ekibinde olduğunu söyledi. Orada büyük bir ganimet ele geçirdiğini ve bu ganimetleri kargo aracıyla ülke dışına çıkarmak istediğini söyledi. 700 bin dolar ile 2 külçe altınla Türkiye’ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi. Benden çok hoşlanmış. Fotoğraflarımı görüp çok hoşlanmış. Bu tür işlere inanmam ama bağlandım ve mağdur durumdayım" dedi.

Erkek şahıs hesabına 24 bin 321 TL para gönderdi
Gönderilen Mehmet K. isimli erkek şahıs hesabına 24 bin 321 TL para yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Hilal Hüner, "Aşk yok. Bir türlü aşık olamadım. Bana durmadan mesaj atarak kargo ücretini atmamı istedi. Ben de kargo için 24 bin 321 TL ödeme yaptım. Sonra dolandırıldığımı hissettim. Başkaları dolandırılmasın, canı yanmasın ve mağdur olmasın. Bunlar çete veya şebekenin en kısa zamanda başkalarının canı yanmasın diye yakalanmasını istiyorum. Başıma bunların geleceğine inanmayan birisiyim ama maalesef başımıza geldi. 24 bin 321 TL param gitti. Kargo parası diye ödemeye gittim. Şirket hesabına yatırmam gerekirken ben gidip şahsi hesaba yatırmışım. Maria Miles’e ulaşamıyorum. Hesabını kapatmışlar ve sahte hesap kurmuş" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri