malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 25 Ekim 2024 - 15:39 Yorum: 0

Amasya’da ormanların geleceği için 7 gün, 24 saat esaslı mobil kontroller başladı

Amasya’nın Taşova ilçesinde ormanları korumak ve orman suçlarına karşı daha etkili önlemler almak amacıyla başlatılan 7 gün, 24 saat esaslı mobil kontrol uygulaması başlatıldı. Özellikle son dönemlerde artan kaçak kesim ve izinsiz yapılaşma...

Amasya’da ormanların geleceği için 7 gün, 24 saat esaslı mobil kontroller başladı

Amasya’nın Taşova ilçesinde ormanları korumak ve orman suçlarına karşı daha etkili önlemler almak amacıyla başlatılan 7 gün, 24 saat esaslı mobil kontrol uygulaması başlatıldı. Özellikle son dönemlerde artan kaçak kesim ve izinsiz yapılaşma gibi faaliyetlere karşı başlatılan proje, bölge ormanlarının korunması açısından büyük bir önem taşıyor.
Orman suçlarını önlemek amacıyla geliştirilen mobil kontrol sistemi ormanlarda gece-gündüz devriye gezilerek her türlü yasa dışı faaliyeti tespit etmeye yönelik bir denetim mekanizması olarak dikkat çekiyor. Taşova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu sistem sayesinde ormanlar artık daha sıkı bir koruma altında. Bu çerçevede, “Ormanlar emaneti çocuklarımızın mirasıdır” sloganıyla yola çıkan yetkililer, doğanın korunması için büyük bir özveriyle çalışıyor.
Taşova Orman İşletme Müdürü Levent Morkan, "Ormanlar bizim geleceğimizdir ve çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirastır. Bu yüzden ormanları korumak, kaçak kesim gibi yasa dışı faaliyetlere asla müsamaha göstermemek gerekiyor. Mobil kontrol sistemi ile artık ormanları sürekli izleyerek daha hızlı müdahalede bulunabileceğiz" dedi. Bu denetimlerin bölgedeki diğer alanlarda da örnek teşkil etmesi gerektiğine değinen Morkan, halktan da destek beklediklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri