Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Ekonomi 10 Ekim 2024 - 21:46 Yorum: 0

Amasya Üniversitesinde serada üretim

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hazırlanan “Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi” çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanılarak kurulan serada üretim başladı.Amasya...

Amasya Üniversitesinde serada üretim

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hazırlanan “Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi” çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanılarak kurulan serada üretim başladı.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Suluova MYO’nun bahçesinde 120 metrekare alanda kurulan serada incelemelerde bulundu. Serada ilk etapta 600 kök marul yetiştirildiğini, daha sonra çilek gibi sera ürünleri yetiştirileceğini belirten Turabi, “Amasya Üniversitemizin yürütücülüğünde sürdürdüğümüz ’Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar’ adlı proje kapsamında Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu Yerleşkesine 120 m2’lik tam otomasyonlu hidroponik sistem sera kurulmuştur. 120 m2’lik tam otomasyonlu hidroponik sistem serada üretim devam ediyor. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencileri Tarım 4.0 kapsamında yeni teknolojileri tanıma ve kullanma imkanına sahip oldular” dedi.
Bitki koruma bölümü öğrencisi Nazım Kutlu ise, “Her şeyi sistemimizden kontrol ederek bütün değerleri görüyoruz. Bu ürünü en kısa zaman içinde nasıl yetiştireceğimize karar veriyoruz” diye konuştu.
Seranın yetişen ürünlerinin tadına bakan ve bakımıyla ilgilenen MYO personeli Uğur Pehlivan, “Çok verimli, tadı çok hoş, organik ve çok güzel. Herkese tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Amasya Üniversitesinde serada üretimAmasya Üniversitesinde serada üretim
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri