Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
MORMAŞ
Yerel Seçim 2014 11 Ocak 2009 - 13:50 Yorum: 0

AK Parti Belediye Başkanlarını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanlarını açıklıyor. Canlı izlemek için tıklayın...

AK Parti Belediye Başkanlarını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan : "Ülkemizi şehirlerimizi milletimizi mafyanın elinden kurtarmak için kararlı ve cesur bir duruş ortaya koyduk. Aksi takdirde Türkiye'de kararı çeteler mafyalar veriyordu biz bu ülkeyi böyle teslim aldık. Bunlardan yalnızca birini öne çıkarıp diğerini görmezden gelirseniz Türkiye'yi bir adım ileri taşıyamazsınız. Demokrasinin ötelendiği hukukun işlemediği o dönemde bu millet çok ağır faturalar ödedi. Siyasetini o eski parametrelere göre kuranlar şuanda telaş içindeler. Karanlık dehlizlerde yol almaya çalışanlar gölgelerin gücüyle ayakta kalmaya çalışanlar büyük bir korku ile yaşıyorlar. Sosyal devlet ilkesi hayata geçtikçe tedirgin oluyorlar. Ülkenin hakimi savcısı tehditten uzak bir şekilde hareket ettikçe yasala uydukça bazıları rahatsız oluyorlar. Buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye'de hukuk var demokrasi var. Yerleşmiş bir sistem oturmuş kurumlar ve kurallar var. Vicdanı hür, fikri hür hakimler var savcılar var. Hiç kimse kendini adaletin hukukun üzerinde görmemelidir. Hiç kimse kendisini ayrıcalıklı seçkin imtiyazlı görmemelidir. Türkiye değişiyor ve değişecek. Türkiye ilerlemesine huzuruna takılmış prangalardan kurtuluyor. Birileri kalkmış korku imparatorluğundan bahsediyor. Çukurlardan nasıl el bombalarının çıktığını nasıl tüfeklerin çıktığını nasıl bir yerleri yok etme planlarının çıktığını çok iyi görüyoruz. Binlerce onbinlerce mermilerin acaba birilerinin evlerinden çıkmasının bir anlamı yok mu? Bunlara seyirci mi kalacağız. Bunu yapanlar, bunları temsil edenler korku imparatorluğunu temsil edecek, bunun avukatlığını yapanlar ise burada cumhuriyeti demokrasiyi konuşacak. Biz bu ülkede gece rahat gündüz rahat olan milletimizin yaşam tablosunu hazırlamanın gayreti içerisinde koşuyoruz. Yasalara saygısı olan herkes, hele hele mesuliyet mevkisinde olan herkes söylediği sözleri ölçer tartar. Yargıyı eleştirenler hukuka saygı duymalıdır. Ana muhalefet partisinin kuşkusunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Türkiyenin şeffaflanmasından mı korkuyorsunuz? Türkiye'ye hukukun, demokrasinin, millet idaresinin egemen olmasından mı korkuyorsunuz? Nedir bu telaşınız, bu pervasızlığınız bu tedirginliğiniz ve korkunuz neden? Şu hususu da iyi bilmeniz lazım. Kişilerin hataları kurumları bağlamaz. Yanlış yapan kişi yaptığı yanlışın sorumluluğunu hukuki olarak üstlenir. Kimse kurumlarımızı rencide etme hakkna sahip değildir olamaz. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Biz hükümet olarak ta tüm gelişmelere bu gözle bu anlayış ve yaklaşımla bakıyoruz. TC Anayasası madde 138 hakimler vicdani kararlarına göre hüküm verirler. Hiçbir mevki ve makam mahkemlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülen bir mahkeme konusunda herhangi bir soruda bulunamaz.


GAZZE SALDIRILARI YAKINDA BİTECEK

Dün aldığım son rakam 865 oldu. Hayatını kaybedenlerin içerisinde o masum çocukların annelerin bulunması bizleri gerçekten yürekten yaralıyor. Ne yazık ki iki haftadır canlı yayınlarla tüm televizyonlara yayılan vahşet görüşleri uluslararası toplumların ortak bir karar almasına yetmiyor. Alt yapının hedef alınması dahil vicdanların harekete geçmesine yetmiyor. Bütün bir insanlık film seyreder gibi bu vicdansızlığı seyrediyor. Türkiye olarak Filistin'in tarihini çok iyi bilen ve bu tarihi paylaşan bir ülke olarak bu dramın son bulması için ilk andan itibaren büyük bir gayret gösterdik ve hala da gösteriyoruz. Kan ve gözyaşının dinmesi için ilk günden itibaren samimi bir çaba içerisindeyiz.

Mekik diplomasisi ile özel görüşmeler yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız farklı ülkelerin cumhurbaşkanları ile görüşüyor. Gazze'de acil ateşkes için çağrıda bulunuyoruz. 15 üyesi olan BM GÜvenlik konseyinde Amerika'nın çekimsiz 14'ünün az önce söylediğim kararı İsrail tanımayacağını söyledi. Buradan tüm ülkelere sesleniyorum. Acaba bu takınılan tavır böyle mi kalacaksınız? Ne borcunuz ve ne borcumuz var. BM teşkilatının yaptırımı ne ise BM'nin ve GÜvenlik konseyinin gerçekleştirmesi lazım. Bugüne kadar israil bunu alışkanlık haline getirmiştir. Yarınki günlerde Türkiye'de böyle biryaptırım uygularsa bunun örneği olarak İsrail ortada kalacaktır. Gazze'ye temel ihtiyaçların gönderilmesi içinde tüm gayeritimiz sürüyor. Bir çok yardım kampanyaları düzenlendi. Halkımızın da iştiraki tüm dünyaya örnek olacak niteliktedir.

Dünya medyasını tekrar ayağa kaldırmak görevini gayet anlamlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile bir kez daha acilen saldırıların durması ambargonun kaldırılması için çağrıda bulunuyorum. Şuan ekibim Mısır'da toplantıya girdiler. Bakalım oradan nasıl bir karar çıkacak. Demokrasi yerelde başlar.

BİZ BÜTÜN İL VE İLÇELERİMİZE TALİBİZ

5 yıl boyunca bize teslim ettiğiniz emanetinizi size teslim ettik ancak tekrar emanetimizi geri almak istiyoruz. Plan proje ürettik, hizmet ürettik eser ürettik ve bunları halkımıza sunduk. Şehirler medeniyetin aynasıdır. Medeniyetler onları var eden şehirlerle kendini gösterir. İstanbul'u, Edirne'yi Konya'yı anlamadan bizim medeniyetimiz anlaşılabilir mi? Bu şehirleri sevmeden, bizim medeniyetimizi sevebilirler mi? Yeni arkadaşlarımızın da bu hizmetle, bu aşkla çalışacaklarına gönülden inanıyorum. Şehirlerimizin kaybolan tarihlerini gün yüzüne çıkaracağız. Şehirlerimizin hepsine ayrım yapmadan hizmet götüreceğiz. Hiçbir aday adayımız seçildikten sonra rahata ereceğini sanmasınlar. Partimize aday adaylığı için çok talepler oldu. Çoğu zaman seçim yaparken zorlandık. Ancak seçime bir adayla girmek zorundaydık. Aday olamayan arkadaşlarımız belki rahatsızda olabilirler. Bütün bu değerlendirmeleri yaparken, hiçbir partide olmayan bir çalışma ile belirledik. Bu çalışmaları yaparken teşkilatlarımız milletvekillerimiz ile bir kanaate vardık. Aday olamayan kardeşlerimizin içerisinden bazıları bu rahatsızlıklarını farklı şekilde dile getiriyorlar. Yüzde yüz isabet ettik demedik. Bütün bu adımlarla ben inanıyorum ki inşallah en güzel en başarılı neticeyi yine biz alacağız. Samimi davrandık, niyetimiz de samimi. Bugün aday olamayan arkadaşlarımızı yarın başka pozisyonlarda değerlendirebiliriz." dedi.

SAMSUN BİZİMLE HAYAT BULDU

Samsun birçok açıdan türkiyenin önemli şehirlerinden biri. Kurtuluş savaşımızın meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal'in çıktığı Samsun büyük bir şehrimiz. Orta ve Doğu Karadeniz'in Ankara ve İstanbul'a açılan kapısı. Büyükşehir belediyemizin hizmetleriyle bambaşka bir çehreye kavuştu. Bu zamanda Yusuf Bey kardeşimle ne gibi çalışmalar yapıldığını gördünüz. Samsun'dan başlayan karadeniz sahil yolunun tamamını bitirdik. 11 Km'lik Samsun yolunu bitirdik. Şubat ayında Samsun - Ankara duble yolunu açıyoruz. Samsun Bafra, Samsun Kavak yollarını da tamamladık. Hükümet olarak yaptığımız yatırımların sadece bazıları. Yerel de Samsun'a yeni bir sima kazandırdık. Bandırma vapurunun karaya yanaştığı liman adeta belediyemiz ile hayata döndürüldü. Bandırma müze gemisi ile burada tarihi canlandırdık. Samsun sahil kenti olmasına rağmen denizle bağlantısı kopuk bir şehrimiz iken, deniz kenarında yaşayan Samsunlular adeta deniz göremiyorlardı. Samsunluları denizle buluşturduk. Yapılan peyzaj çalışmaları ile Samsunlu şimdi modern bir şehirde yaşadığının farkına vardı. Başkanımızda bu ufuk vardı bunu gerçekleştirdi. Bugün Samsunda denize girilebiliyor. Modrn plajlar teleferik ve arıtma tesisleri ile samsunu yeniden ele aldık. 17 KM raylı sistem ihalesini beraber çalıştık ve inşaat çalışmalarına başladık. İnşallah 2 yıl içerisinde bu projeyi de tamamlıyoruz. Şehir merkezini üniversite ile buluşturacak. Köprüler yaptık, alt ve üst geçitler yaptık.


AK Parti Bursa'da Altepe dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa Büyükşehir Belediyesi için Osmangazi Belediye Başkanı Osman Altepe'yi seçti.

Başbakan Erdoğan : "Yeşil Bursa, tarih şehrimiz, medeniyet şehrimiz BURSA. Otomotiv sanayimizin yüz akı BURSA. yıllar yılı ihmat edilmiş, ulaşımı ayrı bir çile gelmişti. Bakınız sadece geçtiğimz 5 yıl içerisinde bir metro yaptık kazandırdık. Bizden önce 4 kavşak vardı, belediyemiz buna 11 ilave etti. Belediyemiz Hızlı feribotu istanbul ile birleştirmek suretiyle iyi bir çalışma ile 75 dakikada İstanbul'dasınız. Bursa kent halini kısa zamanda bitirdik ve hizmete açtık. Merinos projemizde devam ediyor. Onu da en kısa zamanda tamamlayıp hizmeete sunacağız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin Bey'e teşekkür ediyorum. Kendisi ile başarılı işler gerçekleştirdik. Başarılı olmak şart tabi yeter şart değil. Onun içinde Milletvekillerimizin görüşü doğrultusunda yeni bir aday belirledik. Yine Hikmet kardeşimizle aynı yerde çalışan beraber yürüdğümüz kardeşimiz, Osmangazi Belediye Başkanımız Recep Altepe. İnşallah Bursa'yı geleceğe yaraşır bayrağı taşıyacaktır. Aynı zamanda mimar olması münasebetiyle doğup büyüdüğü Bursa'da iki şeyi öne çıkaracağız. Bir yeşilini, bir de tarihini. Yeşil bursa istiyoruz beton Bursa istemiyoruz. Bursa Osmanlı tarihimizin başkentlerindendi. 200 park yapılmıştı biz 205 tane daha yaptık. 5 Tarihi mimarimiz restore edilmişti, 100 tarihi eserimizi restore edildi ve yeniden hayata geçirildi. Osmangazi'nin çehresini değiştiren Recep kardeşimiz inşallah şimdi de Bursa için hizmet edecek. Hemen bişey söylüyorum bak başkan Bursa şehir stadını şehir içerisinden çıkaracağız. Çok daha güzel UEFA şartlarına göre uygun bir şekilde inşaa edeceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan Sakarya Belediye Başkanını açıkladı.

Dün Resmi gazetede Nazım Hikmet'in yeniden T.C. Vatandışlığına geçtiği yayımlandı. Geçtiğimiz dönem Sakarya için çok şey yaptık. Asfalt çalışmaları yol çalışmalarını hepiniz gördünüz. Siyasette belediyecilikte bir bayrak yarışı yeni dönemde yine Aziz Duran kardeşimizin kardeşi olan Zeki Toçoğlu ile yola devam ediyoruz.Eski sakarya merkez ilçelerinden serdivan ilçesi belediye başkanı Zeki Toçoğlu ile inşallah yola devam edeceğiz.
 
Başbakan Erdoğan Eskişehir'i Prof. Dr. Hasan Gönen'e teslim etti.

Başbakan Erdoğan : "Eskişehirde tecrübesiyle plan ve projeleriyle hizmet üretecek bir kardeşimizi aday gösterceğiz. Eskişehirimizi güzelleştirmek ve hizmet üretmek için kollarımızı sıvıyoruz. Eskişehirimiz iletişimle yürüdü. Biz Eskişehirin alt yapısı ile üst yapısını birleştirecek, bazı şeylere engeller bile çıkarıldı. En sonunda o da aşıldı. Ama o olmaz burası yereldir bir halka hizmetin ulaşacağı yerdir. Şehir merkezinden geçecek hızlı treni yolun altından inşallah daha iyi hizmet verecek. Eskişehirle Ankara ve İstanbul'u birbirine yaklaştıracağız. Eskişehiri kentsel değişim dönüşümünü kendi dünyasında başarabilecek bu şekilde de teori ve pratiğini birleştirecek bir adayımız olsun dedik ve bu anlayışla müzakerelerimizi yaptık ve Eskişehirde doğmuş büyümüş Osmangazi Üniversitesinde öğretim üyeliğinden istifa ederek, Profesör Doktor Hasan Gönen beyi aday ilan ettik." dedi.

Başbakan Erdoğan Edirne adayını açıkladı ve Mustafa Hatipler kardeşimle hizmete devam dedi.

Edirne belediye başkan adayımız da Mustafa Hatipler oldu. Kendileri geçen dönem Belediye Başkan adayımız olmuştu. Bu dönemde Edirne'yi de şanına yaraşır bir şekilde yerel hizmetlerle tüm ülkemiz insanına hizmet eder hale getireceğiz.

Başbakan Erdoğan Trakya Bölgesi olan ilimiz Kırklareli için Cengiz Bağdan'ı AK kadroya dahil ederek aday gösterdi.


Ayrıntılar az sonra...

 



Ayrıntılar az sonra...
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri
deneme bonusu