malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Ekim 2024 - 20:47 Yorum: 0

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmesinde, Biden hükümetinin Lübnan Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Lübnan’ın egemen kurumlarına ve Lübnan halkına verdiği desteğin altını çizdi.ABD Dışi...

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmesinde, Biden hükümetinin Lübnan Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Lübnan’ın egemen kurumlarına ve Lübnan halkına verdiği desteğin altını çizdi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geldi. Blinken, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen görüşmede, ABD’nin Lübnan’daki çatışmaya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1701 sayılı kararını tam olarak uygulayan ve yerinden edilmiş İsrailliler ile Lübnanlıların sınırın her iki tarafındaki evlerine dönmelerine olanak tanıyan diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığını vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bakan, ABD’nin Lübnan hükümetine, Lübnan Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Lübnan’ın egemen kurumlarına ve Lübnan halkına verdiği desteğin altını çizdi. Bakan, sivil can kayıpları ve sivillerin çektiği acılardan duyduğu endişeyi yineledi ve ABD’nin kısa süre önce açıkladığı 157 milyon dolarlık insani yardımın altını çizerek ABD’nin tüm savunmasız halklara yardım etme kararlılığını bir kez daha teyit etti” denildi.

Görüşmede “UNIFIL’e destek” vurgusu
Blinken’in İran ve Hizbullah’ın Lübnan’ın güvenlik ve istikrarına engel olmaması gerektiğini vurguladığı belirtilen açıklamada, “Ayrıca Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) desteğini ifade etti ve personelin emniyet ve güvenliğinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Görüşmede Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı boşluğu ve halkın iradesini yansıtan bir liderliğin güçlendirilmesi ihtiyacı da ele alındı” ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri