Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 27 Mayıs 2024 - 10:52 Yorum: 0

250 metre aşağı inilen suyun dibi bulunamıyor

Kahramanmaraş’ta suyunun derinliği ve kaynağının nereden geldiği belirlenemeyen esrarengiz doğa harikası ’Yeşilgöz’, 6 Şubat depremlerinin ardından stres atmak isteyen depremzedelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dalgıçların 250 metre ind...

250 metre aşağı inilen suyun dibi bulunamıyor

Kahramanmaraş’ta suyunun derinliği ve kaynağının nereden geldiği belirlenemeyen esrarengiz doğa harikası ’Yeşilgöz’, 6 Şubat depremlerinin ardından stres atmak isteyen depremzedelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dalgıçların 250 metre indiği suyun kaynağı henüz bulunamadı.
Kahramanmaraş şehir merkezine 60 kilometredeki Yeşilgöz Tabiat Parkı, Tekir Mahallesi’nde yer alıyor.
Yılın 4 mevsimi misafirlerini ağırlayan doğa harikası, yeşil ve mavi ile renk cümbüşünün yaşandığı yerlerin başını çekiyor. Bölgede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarım yapıldı. Özellikle hafta sonları depremzedelerin ilgisini çeken bölgeye haftada ortalama 500 kişi gelerek piknik yapıp temiz havayı teneffüs ediyor. Soğuk suyu ve temiz havası ile stres atmak isteyen depremzedelerin ilgisini çekmeye devam eden Yeşilgöz Mesire Alanı, çevre illerden de misafirlerini ağırlıyor. Daha önce dalgıçların girdiği ve 250 metre derinliğe indiği suyun ilerisine inilemedi.
6 Şubat öncesi yeşil ve turkuaz rengini andırır berrak bir görünüme sahip olan kaynak su, deprem sonrası çamur akmış, daha sonra normal akışını sürdürmüştü.
Vatandaşlardan Kadir Başar, “Depremi 6 Şubat’ta Doğukent’te yaşadık bu güzelim harika yere geldik hafta sonumuzu değerlendirdik” dedi.
Cuma Koca ise, “Eşeğimiz ile insanları gezdiriyoruz. İnsanların hoşuna gidiyor çok güzel” diye konuştu.
Ömer Çayır da, “Havalar güzel olunca insanlar çok sık geliyor. Buranın biraz daha bakılı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Deprem sonrası gelen suyun biraz çamur aktığını belirten Emrah Göçük, “Bizce bu çok da berrak değil ama içiliyor. Ekiplerimiz geldi ölçüm yaptı 250 metre inebildiler daha aşağıya inemediler” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri