malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ekim 2024 - 11:53 Yorum: 0

20 bin çocuk binicilik sporuyla tanıştı

Kocaeli’de ücretsiz olarak hayata geçirilen at biniş eğitimlerinden yaklaşık 20 bin çocuk faydalandı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve 4-6 yaş arası çocuklara yönelik "Atla Gel" sloganıyla ücretsiz olarak h...

20 bin çocuk binicilik sporuyla tanıştı

Kocaeli’de ücretsiz olarak hayata geçirilen at biniş eğitimlerinden yaklaşık 20 bin çocuk faydalandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve 4-6 yaş arası çocuklara yönelik "Atla Gel" sloganıyla ücretsiz olarak hizmet verdiği at binicilik eğitimleri büyük ilgi görüyor. Binicilik sporunu sevdirmek ve çocuklara at sevgisini aşılamak amacıyla hayata geçirilen eğitimlerden şuana dek 20 bin çocuk faydalandı.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı’ndan hibe olarak alınan 8 atla organize edilen at biniş eğitimleri Kocaeli Atlıspor Kulübü’nde devam ediyor. 4 hafta süren eğitimlerde çocuklara at sevgisi ve at bakımı öğretiliyor. Biniş esnasında atların ürettiği titreşimler çocuklarda öğrenmeyi geliştiren sempatik sinir sisteminin aktivasyonunun yönlendirip aynı zamanda fiziksel olarak denge, kas, koordinasyon, motor sinir sistemi gelişiminin desteklenmesine fayda sağlıyor. Özellikle erken yaşta atla tanışan çocuklarda sorumluluk, liderlik, disiplin, sağduyu, özgüven, doğa ve hayvan sevgisi faktörleri oluşuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri