malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:28 Denizli Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı13:27 Şeker hastalığı nedeniyle 2 yıl önce mide küçültme ameliyatı olan hasta hay...13:20 Başkan Özmeriç’ten açıklama; “Okulların giriş çıkış saatleri değişirse tüm...13:16 İçişleri Bakanı Yerlikaya, cinsel istismara uğradığını iddia eden kadının k...13:15 5 yıldızlı otelde çıkan yangından etkilenen turistlere geçmiş olsun ziyaret...13:15 Veteriner Hekimden mezun olduğu köy okulunda örnek boya çalışması13:14 Antalyaspor - Galatasaray maçının VAR’ı Abdullah Buğra Taşkınsoy oldu13:14 Muhtarlar Günü Tavşanlı’da törenle kutlandı13:14 Rizelinin sel korkusu: "3. kattaki pencereden çaylığa atladım, karşı mahall...13:12 Klasik otomobiller bu kez lösemi farkındalığını artırmak için yola çıktı13:11 Esenyurt Belediye Başkanı 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarlar ve aileleriy...13:08 Demirci Yiğitler’de 30 yıllık su sorunu çözüldü13:07 Bir züccaciye mağazasının "ne alırsan 100 lira" kampanyası uzun kuyruklara...13:07 Beşiktaş, Konyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı13:04 Kestane toplamaya diye evinden çıkmıştı, cansız bedeni dere yatağında bulun...13:02 Biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor13:01 Bandırma’da Muhtarlar Günü kutlandı13:00 Türkiye’nin ‘Matematik Hareketi’ projesi Aydın’dan başladı12:58 Bursa’da fuhuş çetesine darbe12:58 İsrail, Beyrut’un kuzeyini vurdu: 2 ölü
Yaşam 12 Şubat 2024 - 11:02 Yorum: 0

2 milyon 204 bin ton atığın geri dönüşümü sağlandı

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetleri Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi 2023 yılı içerisinde de evsel katı atıkların geri dönüşümü ve çevreci belediyecilik anlamında Türkiye’de ön sıralarda olmaya devam ederken, tesiste 2023 yı...

2 milyon 204 bin ton atığın geri dönüşümü sağlandı

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetleri Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi 2023 yılı içerisinde de evsel katı atıkların geri dönüşümü ve çevreci belediyecilik anlamında Türkiye’de ön sıralarda olmaya devam ederken, tesiste 2023 yılında 2 milyon 204 bin ton atığın geri dönüşümünün sağlandığını kaydedildi.
Afyonkarahisar merkez ve 17 ilçesi ile 60 belediye ve İl Özel İdaresine bağlı 420 köy olmak üzere kentin tamamına katı atık hizmeti vermekte olan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi çevre ve insan sağlığı için tehdit olan katı atık sorununu ortadan kaldırdı. Tesise gelen evsel katı atıklar içerisinde ısıl değeri yüksek atıklar ayrıştırılarak alternatif çevreci yakıt üretilmekte aynı zamanda Biyometanizasyon Tesisi ile organik atıklardan enerji ve elektrik üretimi yapılmakta ve geri dönüşümü mümkün kağıt-karton, metal, cam, plastik gibi atıklardan hammadde elde edilerek geri kazandırılmakta olup büyüyen ve gelişen ülkemiz ekonomisine büyük ölçüde katkılar sağlıyor.
Tesise gelen atıkların türlerine göre ayrıştırıldığı ve geri dönüşümünün yapıldığı Katı Atık Ön İşlem Tesisinde 2023 yılında kâğıt-karton, plastik, metal, cam gibi geri dönüştürülebilir toplam 2 milyon 204 bin ton atığın geri dönüşümü sağlanarak doğanın kirlenmesi önlenerek, atıklar ekonomiye geri kazandırıldı. Organik atıklardan elektrik üretimi sağlanan Biyometanizasyon Tesisinde 59 bin 507 ton organik atığın işlenmesi ile elde edilen biyogazdan ve 2009 yılından bu yana işletilmekte olan düzenli depolama sahasından geçtiğimiz yıl 119 bin ton atığın depolanmasından elde edilen biyogazdan 17 bin 900 hanenin yıllık elektrik tüketimine denk gelen 19 bin 500 Mega watt elektrik üretimi yapıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri